• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti võib anda kolm arvutikurjategijat USA-le välja

  Homse valitsuse istungi päevakorras on kolme arvutikuritegudes süüdistatava Eesti kodaniku väljaandmine Ameerika Ühendriikidele.

  Valitsuse istungi päevakorras on isikud identifitseeritud initsiaalidega: K. P., T.G ja D.J. Samas on meedias varem kirjutatud, et tänavu aprillis hakkas Harju maakohus arutama üleilmset kõlapinda tekitanud nn GhostClicki kaasust. Seal on kohtu all Tartu arvutispetsialist, kunagi Äripäeva IT-firmade TOPi võitnud Rove Digitali juht Vladimir Tšaštšin, tema ema Valentina Tšaštšina ning Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov ja Konstantin Poltev. Viimase kolme initsiaalid kattuvad valitsuse päevakorras toodud isikute nimetähtedega.
  Riigiprokurör Piret Paukštys süüdistab neid kõiki rahapesus ja kuritegelikku ühendusse kuulumises. Ameerika Ühendriigid nõuavad nelja meest Eestilt välja, et New Yorgi lõunaringkonna kohtus süüdistada neid arvutikuritegudes ja Tšaštšinit lisaks rahapesus.
  Kolm meest antakse ilmselt Ühendriikidele välja pärast siin nende üle peetava kohtuprotsessi lõppu. Süüdistuse kohaselt organiseeris Tšaštšin 2006. aastast 2011. aasta novembrini pahavara loomist ja levitamist, millega nakatati sajas riigis neli miljonit arvutit. Selle abil suunasid pahavara haldajad arvutite kasutajaid klikkima määratud reklaame, mille eest saadi veebireklaami vahendajailt pea 22 miljonit dollarit.
  Kriminaalasja raames on arestitud 143 kinnistut, kuus sõidukit, üks väikelaev ning rahalisi vahendeid 660 000 euro ulatuses.
  USA justiitsministeerium esitas 30. detsembril 2011 Eestile kirjaliku taotluse Eesti kodanike väljaandmiseks. Taotlus tugineb 2006. aastal allkirjastatud Eesti ja USA valitsuse vahelisel väljaandmislepingul.
  Harju maakohus on oma määrusega tunnistanud eelnõus nimetatud isikute väljaandmise õiguslikult lubatavaks. Valitsuse korralduse eelnõu esitaja on homsel istungil justiitsminister Hanno Pevkur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.