Koit Brinkmann • 27. november 2013 kell 12:41

Pistist võtnud endine linnaametnik pankrotis

Harju maakohus kuulutas välja endise Tallinna linnaametniku, 2010. aastal pistise võtmises süüdi mõistetud Jaan Maanase pankroti.

Kohus nimetas Maanase pankrotihalduriks Martin Krupi ning võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 11. detsembril Harju maakohtu Tartu mnt kohtumajas.

Tallinna kommunaalameti inseneriosakonna juhatajana ja hiljem juhtivspetsialistina töötanud Maanas mõisteti 2010.aastal Harju maakohtus kokkuleppemenetluses süüdi Esmar Ehituse juhatuse liikmelt pistise võtmises. Esmar Ehitus rajas Mähe piirkonnas vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning linna poolt määratud kontaktisikuks oli Maanas.

9. oktoobrist 2007 kuni 24. jaanuarini 2008 võttis Maanas sularahas ja soodustingimustega laenu näol pistist kokku 117 900 krooni. Vastutasuks nõustas ja juhendas ta ehitusfirma juhatuse liiget ja projektijuhte, kuidas esitada Tallinna linnavalitsusele taotlusi ja avaldusi, saamaks teostatud tööde eest raha kätte kiirendatud või eelistatud korras.

Eesti Ekspress kirjutas ka Maanase kasiinolembusest ning sellest, kuidas kaitsepolitseinikud teda enne kinnipidamist põhjalikult jälgisid.

Hetkel kuum