Ave Lepik • 6. detsember 2013 kell 12:27

Politseisse tühikõnesid teinud mees pandi aresti

Teisipäeval määras kohus seitsmeks päevaks aresti mehe, kes purjuspäi helistas hädaabiliinile ligi kahesajal korral.

Novembris helistas napsine 48-aastane Arvo kuue päeva jooksul politsei operatiivnumbrile ligi kahesajal korral. Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse spetsialistid selgitasid, et Arvo elule ja tervisele reaalset ohtu ei esinenud ning tal kästi hädaabikõnede teenindamise segamine lõpetada.

Kuna mees politsei korraldusele ei allunud ja tühikõnedega jätkas, tuli politseil kasutusele võtta karmimad meetmed. Nii määraski kohus Arvole korduvate tühikõnede ja hädaabiliini kinnihoidmise eest 7 päeva aresti, mida mees pidi asuma ka kohe kandma.

Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Asjalikku selgitust hädaabiliini kinni hoidmise kohta Arvo anda ei osanud, kuid arvas, et napsise peaga tuli tal ilmselt vajadus kellegagi suhelda.

Hetkel kuum