• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Meedia silus suhteid

  Kui septembris pärast Eesti Meedia ASi väljaostu Norra Schibstedilt kuulus pool ettevõttest firma juhtivtöötajate OÜ-le Tamm Meedia, siis alates reedest on Tamm Meedia vahelt kadunud ning firma juhid ettevõttes otse omanikud.

  Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku kinnitusel tehti muudatus selleks, et struktuuri lihtsustada. “Omanikud ei ole muutunud,” ütles ta. Kadastiku sõnul lihtsustab see, et senised Tamm Meedia omanikud nüüd eraisikutena firmat omavad, nii ettevõtte aruandlust kui ka raamatupidamist.
  Kadastiku kõrval oli Tamm Meedias osalus ka teistel Eesti Meedia juhatuse liikmetel Meelis Luhtil ja Toomas Issakul. Lisaks nendele ka Eesti Meediale kuuluva Kroonpressi trükikoja juhil Andres Kullil.
  Nüüd jagunevad nende osalused Eesti Meedias järgmiselt: Kadastikule kuulub 29% ettevõttest, Issakule, Luhtile ja Kullile 7%. Kokku omavad nad endiselt poolt ettevõttest.
  Kadastik lisas, et seni Tamm Meedia kaudu poolt ettevõtet omanud aktsionärid talitavad ka nüüd ühtselt – selleks seob neid omavaheline aktsionäride leping. “See (muudatus – toim) ei tähenda, et seal on neli väiksemat sorti aktsionäri, kes on igaüks oma pisikese osalusega. Tegelikult see kõik säilib, mis oli Tamm Meedia puhul,” sõnas ta.
  Teine pool Eesti Meediast kuulub Margus Linnamäele UP Invest OÜ kaudu.
  Tüli vaibumise märke ei näita. Eesti Meedial on praegu käimas vaidlus seoses Ekspress Grupi õigusega osta välja Õhtulehe, Ajakirjade Kirjastuse ja Express Posti aktsiad. Ekspress Grupp teatas eelmisel nädalal, et nõuab Eesti Meedialt kohtu kaudu lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist vähemalt 3,5 miljoni euroses summas, kuna Eesti Meedia on rikkunud lepinguid ning takistanud neil omandada poolte ühisettevõtjate aktsiad. Eile oleks Ekspress Grupp pidanud aktsiate eest Eesti Meediale tasuma.
  Meediakontserni Ekspress Grupp juht Gunnar Kobin kinnitas, et ei maksa Eesti Meediale raha osaluse eest Õhtulehes, Ajakirjade Kirjastuses ja Express Postis, kuid loodab endiselt kohtuvälisele kokkuleppele. “Oleks küll üsna narr, kui me, teatades reedel, et meie arvates on Eesti Meedia meievahelist lepingut rikkunud, hakkaks täna kuhugi raha üle kandma,” ütles ta eile ERRile.
  “Meil on Eesti Meediaga kardinaalselt erinev arusaam sellest, kas lepinguid tuleb täita nii, nagu lepingus kirjas ja seadused ette näevad, või meelevaldselt ning siis, kui parasjagu tuju on,” märkis Kobin.
  “Kogu see protsess on üks õnnetu lugu sellest, kuidas 13 aastat koos äri teinud partnerid on eneseväärikust kaotades tülli pööranud nii, et retoorikast ei puudu ka trükimusta mitte kannatavad ja ühiskonnas tuntud ja tunnustatud inimestele mitte sobivad fraasid ja väljaütlemised,” viitas ta meediafirmade juhtidele Mart Kadastikule ja Hans Luigele.
  “Samuti loodan, et lõpuks siiski arukus võidab ja selgub, et tehing, mille juured on pärit ajast, kui Eesti Meedia lootis, et ühel hetkel Hans Luige jõud raugeb ning tollal kaasaktsionäriks olnud Bon­nier Ekspress Grupi üle võtab ja sellega seoses Eesti Meedial täna jutuks olevate ettevõtete omand õnnestub hankida, ei olegi päeva lõpuks siiski meediamaastikul nii palju jõujooni muutev, et selle nimel tasub käituda selliselt, et endale peeglis otsa vaadates häbi hakkab.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.