Marta Jaakson • 16. detsember 2013 kell 11:20

Sakkov: kogu aeg on plaanis liine juurde saada

Tallinna lennujaam peab läbirääkimisi pea 20 lennufirmaga, kommenteeris lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov lennuliini TAP Portugal siiatulekut.

"Otseliin ei ole ainult inimeste liikumine lõbu pärast, see on ka ideede, raha ja kauba liikumine," rõhutas Sakkov. Tema sõnul on oluline, et kaks üksteisest kõige kaugemal asuvat riiki Euroopa Liidus saavad nüüd teineteisele lähemale.

Mis veel tähtsam, terve Lõuna-Ameerika on Eestile nüüd oluliselt lähemal. "Kogu TAP Portugali võrk on nüüd Eestile lähemal ja seal on ligi 80 sihtkohta. TAP on muuhulgas väga tugev Lõuna-Ameerikas ja Aafrikas," selgitas Sakkov.

Ta märkis, et Tallinna lennujaamal on kogu aeg paanis otseliine juurde saada ning läbirääkimised käivad täna umbes kahekümne lennufirmaga. Sakkov nentis, et läbirääkimised ei ole klassikalised, vaid pigem tuleb Tallinna lennujaamal kõvasti rabeleda ning oma arvutusi tõestada, et ühel hetkel tulevikus ka kokkuleppele jõutaks.

Praegusel talvehooajal on Tallinna lennujaamast võimalik lennata otse 21 sihtkohta. Iga lisanduv otselennuga sihtkoht on Sakkovi sõnul tohutult tähtis.

Portugal on tema hinnangul väga eksootiline ja erakordne sihtkoht, mis ilmselt TAP Portugali lennuliiniga ka eestlase jaoks soodsamaks muutub. "Assooridel on kogu aeg üks ja see sama temperatuur. Eesti inimene võiks seal ju käia, raha tuulutada ja ringi vaadata. Ja loodame, et portugallased leiavad Eesti üles, me oleme nendele eksootika," arutles Sakkov.

Tallinna lennujaam teatas, et TAP Portugal alustab tuleval suvel Lissabonist Tallinnasse lendamist. Lissaboni-lend saab olema pikim regulaarlend, mida Tallinnast opereeritud: 3314 kilomeetrit läbitakse ligi viie tunniga.

Star Alliance'i kuuluv Portugali rahvuslik lennukompanii TAP Portugal lendab hetkel 71 lennukiga 76 sihtkohta 34 riigis.

Hetkel kuum