Marta Jaakson • 16. detsember 2013 kell 13:48

Palmer: TAP Portugal on Eestile positiivne

Portugali lennufirma tulek Tallinna on igati positiivne ka meie jaoks, kommenteeris Estonian Air juht Jan Palmer.

"Meile, Estonian Airile, ei ole see mingi konkurents. Palju liiklust tekitab veel rohkem liiklust, ma arvan, et see on meile positiivne nii nagu see on Eestile kui ka Tallinna linnale," rääkis ta.

Palmeri sõnul ei tee Estonian Air otselende Portugali, kuna ettevõtte lennukid pole nii pikkade lendude jaoks loodud. "Lennufirma kui ka minu enda hinnangul oleksime me väga rõõmsad, kui saaksime pakkuda nii Portugali kui Hispaania lende, aga probleem on selles, et meie kasutatavad lennumasinad ei saa nii pikka lendu ette võtta," ütles Palmer.

Ta lisas, et Estonian Airi lennumasinad võimaldavad piirkondlikke lende Skandinaaviasse, Norrasse, Rootsi ja Taani, aga ka Brüsselisse ja Amsterdami, mis ongi kaugeim, kuhu saab lennata.

Palmer nentis, et seni, kuni Euroopa Liit menetleb Eesti valitsuse riigiabi Estonian Airile, pole võimalik midagi uut, nagu näiteks uus lennuliin, ette võtta.

Kaks-kolm aastat ette vaadates oleks Estonian Air Palmeri sõnul võimeline opereerima lende ka Münchenisse, Berliini ja Hamburgi. "Tulevikus loodame juurde saada peamiselt Saksa turu. Ka seetõttu, et Eesti ja Saksamaa vahel on palju ärilisi suhteid ja meie jaoks on see tähtis. Meie eesmärk ei ole sõidutada puhkusereisijaid, meie jaoks peavad olema olemas sihtkohtadel Eestiga ärilised suhted," märkis Palmer.

Tallinna lennujaam teatas, et TAP Portugal alustab tuleval suvel Lissabonist Tallinnasse lendamist. Lissaboni-lend saab olema pikim regulaarlend, mida Tallinnast opereeritud: 3314 kilomeetrit läbitakse ligi viie tunniga.

Star Alliance'i kuuluv Portugali rahvuslik lennukompanii TAP Portugal lendab hetkel 71 lennukiga 76 sihtkohta 34 riigis.

Hetkel kuum