• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Palmer: TAP Portugal on Eestile positiivne

  Portugali lennufirma tulek Tallinna on igati positiivne ka meie jaoks, kommenteeris Estonian Air juht Jan Palmer.

  "Meile, Estonian Airile, ei ole see mingi konkurents. Palju liiklust tekitab veel rohkem liiklust, ma arvan, et see on meile positiivne nii nagu see on Eestile kui ka Tallinna linnale," rääkis ta.
  Palmeri sõnul ei tee Estonian Air otselende Portugali, kuna ettevõtte lennukid pole nii pikkade lendude jaoks loodud. "Lennufirma kui ka minu enda hinnangul oleksime me väga rõõmsad, kui saaksime pakkuda nii Portugali kui Hispaania lende, aga probleem on selles, et meie kasutatavad lennumasinad ei saa nii pikka lendu ette võtta," ütles Palmer.
  Ta lisas, et Estonian Airi lennumasinad võimaldavad piirkondlikke lende Skandinaaviasse, Norrasse, Rootsi ja Taani, aga ka Brüsselisse ja Amsterdami, mis ongi kaugeim, kuhu saab lennata.
  Palmer nentis, et seni, kuni Euroopa Liit menetleb Eesti valitsuse riigiabi Estonian Airile, pole võimalik midagi uut, nagu näiteks uus lennuliin, ette võtta.
  Kaks-kolm aastat ette vaadates oleks Estonian Air Palmeri sõnul võimeline opereerima lende ka Münchenisse, Berliini ja Hamburgi. "Tulevikus loodame juurde saada peamiselt Saksa turu. Ka seetõttu, et Eesti ja Saksamaa vahel on palju ärilisi suhteid ja meie jaoks on see tähtis. Meie eesmärk ei ole sõidutada puhkusereisijaid, meie jaoks peavad olema olemas sihtkohtadel Eestiga ärilised suhted," märkis Palmer.
  Tallinna lennujaam teatas, et TAP Portugal alustab tuleval suvel Lissabonist Tallinnasse lendamist. Lissaboni-lend saab olema pikim regulaarlend, mida Tallinnast opereeritud: 3314 kilomeetrit läbitakse ligi viie tunniga.
  Star Alliance'i kuuluv Portugali rahvuslik lennukompanii TAP Portugal lendab hetkel 71 lennukiga 76 sihtkohta 34 riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.