Haigekassa nõukogu kinnitas 2014. aasta eelarve

Indrek Kald 17. jaanuar 2014, 16:26

Tänasel nõukogu koosolekul kinnitati haigekassa selle aasta eelarve kogumahus 906 miljonit eurot, mis on ligi 8% enam kui möödunud aastal.

Suurima osa haigekassa eelarvest moodustab 523 miljoni euroga eriarstiabi rahastus, mis võrreldes möödunud aastaga on kasvanud veidi enam kui 9%.  Eriarstiabi eelarvekasvu mõjutas oluliselt uute tervishoiuteenuste lisandumine haigekassa tervishoiuteenuste loetellu.

Haigekassa juhi Tanel Rossi sõnul on nõukogu heaks kiitnud 59 taotluse alusel uute teenuste lisamise tervishoiuteenuste loetellu. "See avardab märkimisväärselt seniseid ravivõimalusi muuhulgas näiteks vähi- ja südamehaiguste ravis, samuti on koostöös erialaseltsidega on uuendatud neurokirurgia, kardiokirurgia, psühhiaatria ja neuroloogia eriala tervishoiuteenuste loetelu," selgitas ta pressiteates.

Palgakasvu osa teenuste hindades on kokku 20,1 miljonit eurot. Lisaks on haigekassa eelarves arvestatud haiglate liidu taotlusega, millest lähtuvalt suurendati tervishoiuteenustes kommunaal- ja hoolduskulude ning patsiendi halduse kulude osa.

Suurima eelarvekasvu haigekassa eelarves moodustab õendusabi rahastus, mis suureneb möödunud aastaga võrreldes 14%. Haigekassa nõukogu esimehe Taavi Rõivase kinnitusel kasvab vajadus õendus- ja hooldusravi järele iga aastaga. "Eelarves kasvab õendusabi rahastus kõige kiiremini, mis tähendab, et õdedel on patsiendi jaoks veerandi jagu rohkem aega," kinnitas ta.

Perearstiabi rahastus kasvab käesoleval aastal 10%, mille on tinginud teise  pereõe võimaluse laialdasem kasutamine praksistes, uute erialade lisandumine e-konsultatsiooni teenusesse, tööajavälise lisatasu võimaluse ning perearsti tegevusfondi loomine, samuti IT ja koolituste jaoks eraldatud vahendite kasv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2014, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing