Sirje Rank • 25. veebruar 2014 kell 7:44

Gasum laiendab haaret Põhjala gaasiturul

Soome Gasum laiendab haaret Põhjala gaasiturul, ostes 51% Norra firma Skangass LNG jaotusvõrgust.

Eile teada antud tehinguga saab Gasumist Põhjala suurim LNG jaotusfirma, mis laiendab oma tegevuse Soomest ka Norrasse ja Rootsi. Tehingu hinda ei avalikustatud, kuid tegemist on Gasumile märkimisväärse investeeringuga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Skangass on gaasikontsern Norras Stavangeri lähistel, mis tegeleb merest maagaasi ammutamise ja veeldamisega.

Gasumi asedirektor Johanna Lamminen kommenteeris, et tehing on osa Gasumi pikaajalisest strateegiast, mille eesmärk on ehitada Soome veeldatud maagaasi terminal ja jaotusvõrk. Praegu toob Gasum gaasi Soome Venemaalt toru kaudu.

Gasum teatas, et Põhjalas on tekkimas veeldatud maagaasi oluline turg ja seda mitte üksnes tuleval aastal jõustuvas nn väävlidirektiivist, mis nõuab laevaliikluselt vähem saastavate kütuste kasutamist. Järjest enam vajab taolist kütust ka tööstus ja raskeveokid.

Gasumi osanikud olid 2013. a 3. kvartali seisuga Fortum (31%), Gazprom (25%), Soome riik (24%) ja E.ON Ruhrgas international GmbH (20%).

Hetkel kuum