9. aprill 2014 kell 4:59

Lääne-Viru ametiühingud koonduvad

Eile õhtul Rakveres kogunenud Lääne-Viru ametiühingute usaldusisikud otsustasid taaskäivitada ametiühingute kohaliku koostöökogu tegevuse, mis katkes seoses majanduslike raskustega kaks aastat tagasi.

Ametiühingute keskliidu teatel hakkab esialgu ametiühingute Lääne-Viru koostöökogu kindlasti ühendama transpordi, tervishoiu ja toiduainetööstuse ametiühinguid. Samas loodetakse, et õige pea liituvad ka haridustöötajad, raudteelased, kultuuritöötajad ning kõigi teiste elualade kohalikud ametiühingurakukesed.

Koostöökogu eesmärk on piirkonnas tegutsevate ametiühinguorganisatsioonide ühistöö korraldamine ja parema infoliikumise tagamine. Hetkel on ametiühingute piirkondlikud koostöökogud tegutsemas kaheksas Eestis maakonnas. Viimati käivitus koostöökogu tegevus Haapsalus.

"Koostöökogude loomisega toetame kohalikke usaldusisikuid, tugevdame oma piirkondlikku haaret ja tõstame ametiühingute nähtavust nii töötajate, tööandjate kui avalikkuse silmis," kommenteeris eilset otsust ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.

Ametiühingute koostöökogu tegevusel on Lääne-Virumaal pikaajaline traditsioon, mis ulatub enam kui kümne aasta taha, kui Soome ametiühingute abiga loodi Rakveres ametiühingute keskliidu piirkondlik osakond. Majandusraskuste tõttu suleti osakond kahe aasta eest, kuid aktiivne ametiühinguline tegevus maakonnas säilis.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum