Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Krediidipank sai kohtus õiguse

  Riigikohus rahuldas Krediidipanga kassatsioonikaebuse vaidluses Moskva pangaga Krediidipanga nõukogu valimise kohta. Kohtuotsus tähendab, et Krediidipanga nõukogu on valitud seaduslikult, teatas pank.

  Riigikohtus oli arutusel nõukogu liikmete valimist puudutav vaidlus. Moskva Panka esindab praegu Krediidipanga nõukogus üks liige, aga nad sooviksid täielikku kontrolli nõukogu üle ehk kõiki viit kohta.
  Krediidipank ja Moskva Pank vaidlesid selle üle, kas 2012. aasta märtsi Krediidipanga aktsionäride üldkoosolekul oli Moskva Pangal õigus esitada oma kandidaadid nõukokku otse koosolekul või oleksid nad pidanud oma kandidaadid esitama kolm päeva enne koosolekut, nagu seda nõuab Äriseadustik.
  Vaidluse käigus asus Harju maakohus seisukohale, et õigus on Krediidipangal ning et nõukogu kandidaadid tuleb esitada varem, s.t. enne koosoleku toimumist. Ringkonnakohus asus vastupidisele seisukohale.
  Riigikohus otsustas, et hageja oleks pidanud esitama oma nõukogu liikmete kandidaadid Äriseadustikus ettenähtud ajaks ja nende hilisemal esitamisel ei pidanud kostja neid kandidaate hääletusele panema. Riigikohtu otsus ütleb, et eelnevast tulenevalt on õige maakohtu järeldus, et kostja ei rikkunud hääletamise korraldamise nõudeid ja sel põhjusel ei ole vaidlustatud üldkoosoleku otsust alust kehtetuks tunnistada. /…/
  Seega tuleb ringkonnakohtu otsus tühistada asjaoludele väära õigusliku hinnangu andmise tõttu ja jätta jõusse maakohtu otsus, arvestades riigikohtu otsuse põhjendusi.
  Hea teada:
  2012. aasta kevadel, kui eelmise nõukogu volitused lõppesid, soovis Moskva Pank nõukogusse nimetada viis liiget. Toona oli Moskva Panga osalus Krediidipangas 43,7%. Kuna Moskva Pank esitas oma kandidaadid alles üldkoosolekul, siis tekkis vaidlus, sest väikeaktsionäride hinnangul ei vasta selline kandidaatide ülesseadmine Äriseadustikule ja Krediidipanga põhikirjale. Nimelt peab 15 päeva enne üldkoosoleku toimumist esitama kandidaatide ankeedid finantsinspektsioonile ja 3 päeva enne tuleb otsuse eelnõu kandidaatide nimedega esitada panga juhatusele, kes on üldkoosoleku kokku kutsunud.Esimese astme kohus andis õiguse Krediidipanga väikeaktsionäridele, ringkonnakohus muutis otsuse ära ja riigikohus võttis asja menetlusse.Moskva Panga esindajad on öelnud, et Moskva Pank on Krediidipanga suuromanik ning kaitseb oma õigusi aktsionärina rangelt kooskõlas seadusega
  Krediidipanga nõukokku kuuluvad Andrus Kluge, Timur Dyakov, Boris Beliaiev, Ain Soidla ja Artur Klaos.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rootsi seljatas inflatsiooni ja hakkab majandust toetama
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Alla andnud Tartu ulpiva baari pidajad andsid ohjad üle uuele peremehele
Talvel uksed sulgenud Tartu ujuvbaar Naiiv sai endale uue peremehe poolaka Adrian Bieniecki, kes muudab baari nime ning lubab äriliselt vastutustundlikult käituda.
Talvel uksed sulgenud Tartu ujuvbaar Naiiv sai endale uue peremehe poolaka Adrian Bieniecki, kes muudab baari nime ning lubab äriliselt vastutustundlikult käituda.