Krediidipank: meie finantsseis on hea

Alyona Stadnik 15. aprill 2014, 14:54

Seoses tänase Äripäeva kaanelooga saatis Krediidipank teate, kus rõhutab, et Vene Föderatsiooni tegevus Ukrainas, muu hulgas okupeeritud Krimmi poolsaarel ei mõjuta panga tegevust ning klientide teenindamist.

Panga klientide ning hoiustajate raha on kaitstud sõltumata Venemaa sammudest Ukrainas ning selle mõjudest VTB panganduskontsernile või Krediidipanga suuraktsionärile Moskva Pangale, teatas pank.

Panga juhi Valmar Moritza kinnitusel on Krediidipank seaduse nõuetele vastavalt kapitaliseeritud krediidiasutus, millel on piisav likviidsusvaru.

"Juhtkond on juba enne meediakajastuse ilmumist pöördunud finantsinspektsiooni juhatuse poole, küsides suuniseid, kuidas reageerida võimalikele suuromanikust tulenevatele probleemidele - kas siis tingituna Moskva Panga või VTB tegevusest Krimmis või lähtuvalt Vene Föderatsiooni juhtkonnaga seotud isikutele kehtestatud piirangute laienemisest, mille toob kaasa jätkuv ebaseaduslik tegevus Ukrainas," sõnas ta.

"Krediidipanga juhtkond tagab panga tegevuse jätkuvuse ning kinnitab oma igakülgset valmisolekut koostööks finantsinspektsiooniga," lisas Moritz.

Äripäev kirjutas tänases kaaneloos,et Vene riigi arvatavalt olulisim vara Eestis on Moskva Pangale kuuluv enamusosalus Krediidipangas, kus Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa mõjukad liikmed väikeaktsionärdega lahingut peavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing