Nõges nurjas Arco rahakaasamise

Juhan Lang 05. juuni 2014, 11:44

Täna Arco Vara aktsionäride üldkoosolekul hääletusele pandud 2,5 miljoni euro väärtuses 3,5 miljoni uue aktsia emiteerimine ei saanud napilt heaks kiitu, sest Arco Vara nõukogu liige ja suuraktsionär Arvo Nõges hääletas plaanile vastu.

Et otsust vastu võtta, olnuks tarvis olnud ligi 66% kohalolnute häältest, ent kokku saadi vaid ligemale 64%. Ettevõtte juht Tarmo Sild pöördus aktsionäride koosolekul isikuliselt Arvo Nõgese poole, süüdistades teda pakkumise tegemises LHV omanikule Rain Lõhmusele. Nimelt olla Nõges neil päevil teinud Lõhmusele pakkumise osta tema aktsiad 2,07 euro eest, ehk pea kaks korda kallimalt praegusest turuhinnast.

„Kas vastab tõele, et pakkusid Rain Lõhmusele müüa 2 eurot aktsia kohta?“ küsis Sild Nõgese käest. „Väikeaktsionäridel tuleks küsida, milline on nõukogu liikme vastutus ja roll ja kuidas on võimalik, et 13. mail ütleb ta ühte ja nüüd vastupidist,“ kritiseeris ta.

Talle vastanud Nõges avaldas küsimuse üle hämmastust. „Mulle hakkab see meenutama partei koosolekut ja sisulise poole pealt on seda naljakas kuulda,“ ütles  ta. „Kust kohast võtad sina info? Mul on konfidentsiaalne leping Rain Lõhmusega ja mis mõttes ta lekitab sellist informatsiooni kolmandatele isikutele. Tegemist on minu äri puudutava infoga. See on päris hämmastav, mis siin toimub.“

Tarmo Sild ütles koosoleku lõpetuseks, et kuna raha kaasamine on ettevõttele olulise tähtsusega, kuulutatakse lähiajal välja uus erakorraline koosolek.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. June 2014, 12:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing