Kangutab Tooli ja Nõgest

Juhan Lang 12. juuni 2014, 09:44

Arco Vara teatas börsile erakorralise koosoleku kokkukutsumisest, kus soovitakse suurendada aktsiakapitali ligi 2,5 miljoni euro võrra ja vahetada välja nõukogu liikmed Arvo Nõges, Toomas Tool ja Stephan Balkin.

Aktsionäride heakskiidu korral peaks viimased asendama hakkama mänguasjaärimees Sven Karjahärm ja väikeaktsionär Jaanus Hellat.

Börsiteates taotlevad aktsionärid AS Lõhmus Holdings, HM Investeeringud OÜ, OÜ Alarmo Kapital, aktsiaselts LHV Varahaldus ja osaühing Rimonne Baltic kutsuda juuli alguses kokku erakorraline aktsionäride üldkoosolek.

Sealjuures teevad aktsionärid ettepaneku kutsuda tagasi Arco Vara nõukogu täiskoosseis, kelleks on Hillar-Peeter Luitsalu, Rain Lõhmus, Arvo Nõges, Aivar Pilv, Allar Niinepuu, Toomas Tool, Stephan Balkin.

Uuteks nõukogu liikmeteks tehakse ettepanek valida Rain Lõhmus, Sven Karjahärm, Hillar-Peeter Luitsalu, Allar Niinepuu, Jaanus Hellat ja Aivar Pilv. Arvo Nõges ja Toomas Tool on ettevõtte suurimad aktsionärid. Nende osalus on vastavalt 9,9% ja 18,9%.

Hiljutisel Arco Vara aktsionäride koosolekul lahvatas skandaal, kus üldkoosolekul hääletusele pandud 2,5 miljoni euro väärtuses 3,5 miljoni uue aktsia emiteerimine ei saanud napilt heakskiitu, sest suuraktsionärid Arvo Nõges ja Toomas Tooliga seotud Baltplast olid ettepanekule vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. June 2014, 10:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing