• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa automüük kasvab 9. kuud järjest

  Euroopa automüük kasvas mais aastaga 4,3%, olles järjest üheksas tõusukuu, vahendab Bloomberg.

  Uusi autosid registreeriti mais 1,13 miljonit, teatas Euroopa autotootjate assotsiatsioon ACEA.  Viie kuuga on autode müük kasvanud 6,6%, 5,62 miljonile.
  10 suurima autotootja seas tegid suuremaid tõuse Renault (+18%), Volkswagen (+9,5%) ja PSA Peugeot Citroen (+4,2%).
  „See on üldise nõudluse tagasihoidlik taastumine väga madalatelt tasemetelt," ütles M.M. Warburgi analüütik Marc-Rene Tonn. „See on halvemuselt teine mai alates 2003. aastast.“
  ACEA kogub müüginumbrid 28 Euroopa Liidu riigist - välja arvatud Maltast. Lisaks kogutakse infot Šveitsi, Norra ja Islandi kohta.
  Euroopa suurimal autoturul Saksamaal, kuhu saadetakse iga neljas auto, kasvas mais müük 5,2%. Siin oli teene ühel lisamüügipäeval. Itaalias vähenes autode müük 3,8%, olles ainus langenud müügiga turg viie suurema seas.
  „Kui te vaatate riike nagu Hispaania, kus müük kasvas 17%, on näha mingil määral kasvu, iseasi, kui jätkusuutlik see on,“ ütles Tonn.
  Automüüjate ajakirja Autohaus PulsSchlagi hinnangul vähenesid Saksamaa autoturul mais autode allahindlused 11,3 protsendile soovitatud hinnast võrreldes mulluse 11,6% allahindlusega. Suurtest brändidest vaid Audi ja Volkswageni diilerid alandasid hindu rohkem kui aasta tagasi.
   
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.