Ergo suurim kahjuhüvitis oli rongiõnnetus 

08. juuli 2014, 13:22

Ergo kindlustusselts registreeris II kvartalis 5059 kahjujuhtumit, millest suurim oli Raasiku ülesõidul toimunud rongiõnnetus.

“Raasikul toimunud kahjujuhtumi puhul läheb väljamaksmisele kogu kindlustussumma ehk ligi miljon eurot,” ütles Ergo kahjukindlustuse osakonna juhataja Caterina Lepvalts.

II kvartalis tegi Ergo 5 miljoni euro eest väljamakseid kahjukindlustuse ning 828 000 euro ulatuses elukindlustuse kahjude korvamiseks. Ergo registreeritud kindlustusjuhtumitest 3042 olid sõiduki-, 1257 isiku- ja 760 varakahjud.

Lepvaltsi andmetel kergitasid maikuu vahelduvad ilmastikutingimused liiklus- ja varakahjude hulka. “Mai kuumematel päevadel toimus tavapärasest rohkem ahelavariisid ning samal kuul registreeriti rahe tekitatud kahjusid sõidukitele ja varale ligi kümme,” ütles Lepvalts. “Seoses suviste pindamistöödega on juba sagenenud ka klaasikahjude juhtumid,” lisas ta.

Reisikahjudest oli suurima väljamaksesummaga Indias juhtunud rolleriõnnetus, kus kahe isiku ravikuludele ja kodumaale transpordiks kulus üle 40 000 euro. “Mainitud traagiline rolleriõnnetus Indias on ehe näide sellest, kui kalliks võivad minna ravi- ja transpordikulud,” toonitas Lepvalts.

Ka maikuus alanud Türgi reisid tõstsid oluliselt reisikahjude hulka. "Seega ei tasu kunagi minna reisima mõttega, et minuga ei juhtu midagi. Kindlam on investeerida paarkümmend eurot kindlustusse, kui pärast vaadata otsa paarikümne tuhande eurosele arvele. Reisikindlustuse arvelt ei tasu kunagi kokku hoida,” rõhutas Lepvalts.

Kuigi suvi ja grillimise tippaeg on käes, tasub Caterina Lepvaltsi sõnul säilitada ettevaatlikkus, et end toidu valmistamise ja lõkke nautimise asemel mitte põletada.

“Enamik põletusjuhtumeid saab alguse liiga agarast süütevedeliku kasutamisest, kus inimene ei märka, et lõke juba põleb ja lisab vedelikku juurde. Väljalahvatav leek aga võib lisaks põletamisele panna ka süütevedelikupudeli käes plahvatama. Samuti tuleb silma peal hoida oma lähedastel, eriti lastel, et nad ei läheks lõkkele või grillile liiga lähedale,” kutsus Lepvalts üles ettevaatlikkusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. July 2014, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing