Statoil: kurb on petturile riigihangetel alla jääda

Eliisa Matsalu 11. juuli 2014, 08:39

Maksupetturite karistustel peaks olema ennetav mõju, ütles Statoili finantsdirektori Paavo Siimann.

Esimese viie kuuga on laekunud üle 22 miljoni euro ehk 40% rohkem käibemaksu kui mullu samal ajal. Selle aasta maiks oli vedelkütusealase registreeringuga ettevõtete käibemaksu laekunud 77,3 miljonit eurot. Mullu samaks ajaks oli makse tasutud 55,2 miljoni euro eest. Maksuameti teatel parandas kkütusesektori käibemaksulaekumist eelmisel aastal tabatud suurpettur Oleg Belokrõlov, kes tegi riigile maksukahju 30,2 miljonit eurot.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS finantsdirektori Paavo Siimanni sõnul on tore näha maksuameti ja ka teiste ametiasutuste edusamme legaalse kütuse turuosa suurendamisel, ent on oluline, et töö selles vallas oleks pidev. „Pettused pole täielikult kadunud,“ ütles ta. Siimann lisas, et viimaste aastate kogemus on näidanud, et uusi petuskeeme suudetakse pidevalt välja mõelda. Iga maksupetturi tabamine ja karistamine on tervitatav, kuid kohtuotsustel peaks olema ka ennetav mõju, et kohtualusel ja teistel ettevõtjatel puuduks edaspidi huvi sarnaste maksupettustega tegelda, märkis Siimann.

Tema sõnul on viimase paari-kolme kuu jooksul tunda olnud, et pakkumiste vähenemist, kus pakutav müügihind jääb alla Statoili omahinna. „Kõige kurvem on sellistel juhtudel olnud alla jääda just riigihangetel,“ ütles Siimann. Samas on tema sõnul rõõmustav, et üha enam tõuseb klientide arv, kelle jaoks on oluline koostööpartneri ausa maksumaksja kuvand ja pakutava kütuse kvaliteet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. July 2014, 11:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing