Vene pangad paluvad Putinilt abi

Harry Tuul 07. august 2014, 09:36

Lääne sanktsioonide alla sattunud Venemaa suurpangad Rosselhozbank (RSHB) ja Gazprombank paluvad riigilt abi, kirjutab ärileht Vedomosti. Lehe allikate väitel vajab ainuüksi RSHB 100 miljardit rubla ehk veidi enam kui 2 miljardit eurot abi.

RSHB on Vene riigipankadest suurimad välisvõlad, mis ulatuvad 20% passivast ja moodustavad 8,7 mld dollarit. Kuna lääs enam sanktsioonide tõttu panka ei finantseeri, peab ta leidma uued rahastamisallikad.

On selge, et pangad vajavad kapitalisüste, kuid raha leidmine on raske, sest föderaaleelarve on niigi pingul. Ainsaks allikaks on Vedomosti hinnangul nn heaolufond, mis on loodud pensionisüsteemi toetuseks. Sisuliselt võidakse pankade päästmise nimel minna venemaalaste pensionivarade kallale.

Seejuures praegu paluvad abi vaid riiklikud pangad, kuid on ilmne, et sanktsioonid mõjutavad ka erapanku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. August 2014, 11:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing