• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud tegid hingetõmbepausi

  Pärast kahepäevast jõulist tõusu on täna S&P 500 indeks languses. Peamised aktsiate mõjutajad olid geopoliitilised sündmused ja toornafta hinna langemine 9 kuu madalaimale tasemele.

  S&P 500 indeks kukkus 0,2 protsenti sulgudes 1933,80 punktil. Dow Jones indeks langes 0,1 protsenti ehk 8,25 punkti ning lõpetas päeva 16 551,73 punktil.
  „Me oleme ambivalentses tsoonis, kus investorid säilitavad ettevaatlikkuse,“ ütles investeerimispanga U.S Bank Wealth Management strateeg Terry Sandven Bloombergile. „Aktsiad sellise kuumaga erilisi liikumisi ei tee ning põhjusteks on pigem geopoliitilised sündmused kui majanduse ja ettevõtete tulemused.“
  Eelneval kahel päeval tõusis S&P 500 indeks kokku 1,4 protsenti, mis on kiireim tõus alates aprillist. Ukraina kriisi ajendil on indeks  24. juulil püstitatud rekordist siiski 3,9 protsenti madalamal – selle on tekitanud kartused, et Iisraeli, Iraagi ja Ukraina konfliktid aeglustavad globaalset majanduskasvu.
  Seda kinnitab ka täna Saksamaal ilmunud investorite kindlustunde raport , mis on juba kaheksandat kuud järjest languses. Loid euroala taastumine ja Ukraina kriis on teinud oma töö.
  Hetkel geopoliitilised pinged ei näi laabuvat, sest Iisrael ja Gaza pole kokkuleppeni jõudnud ning Venemaad sanktsioonid teisiti käituma ei ole pannud.
  USA toornafta hind langes 9 kuu madalaimale tasemele ning barrel naftat maksis päeva lõpuks 102,91 dollarit. Kulla hind püsis muutumatuna ning langes vaid 3 senti, lõpetades päeva  1309,48 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.