• Jaga lugu:

  Börs: turud tegid veenva tõusu

  USAs täna aktsiad tõusid ning saavutasid kahe nädala kõrgeima taseme. Jaemüügi aeglustumine suurendas spekulatsioone, et Föderaalreserv ei ole oodatust varem intressimääru sunnitud tõstma.

  Pärast ChannelAdvisori teadet, et üle ühe aasta avatud poodide müük kasvas Amazonil 40 protsenti, tõusis ettevõtte aktsia 2,2 protsenti. Ravimifirma Vertex Pharmaceuticals tõusis 3,9 protsenti ha vedas tervishoiu aktsiate tõusu. SeaWorld langes täna rohkem kui 30 protsenti, sest tulemused olid oodatust halvemad.
  S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti ning sulgus 1946,72 punktil, mis on kõrgeim tase alates 30. juulist. Dow Jones tõusis 0,6 protsenti ning lõpetas 16 651,80 punktil.
  „Turul on tunne, et geopoliitilised sündmused jahenevad. Samuti vihjasid tänased jaemüügi tulemused, et Föderaalreserv ei pruugi intressimääru nii vara tõsta.“ ütles investeerimisfirma RW Baird & Co investeeringute juht Bruce Bittles Bloombergile. „Madalad intressimäärad on turule olnud selgrooks juba 5 aastat järjest.“
  Jaemüük eriliselt juulis ei muutunud, mis on kuue kuu halvim tulemus, sest seni on jaemüügi numbrid reeglina kasvanud. Nõudlus kaupade järele vähenes ning madal palgakasv hoiab tarbijaid tagasi.
  USA toornafta hind tõusis täna 0,97 protsenti ning päeva lõpuks maksis barrel naftat 104,02 dollarit. Päeval langes hind vahepeal ka 102,37 dollarini, mis on 13 kuu madalaim tase. Kuld tõusis umbes 3 dollarit ning untsi eest tuli tasuda päeva lõpuks 1312,91 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.