Börs: turud tegid veenva tõusu

Mait Kraun 14. august 2014, 00:52

USAs täna aktsiad tõusid ning saavutasid kahe nädala kõrgeima taseme. Jaemüügi aeglustumine suurendas spekulatsioone, et Föderaalreserv ei ole oodatust varem intressimääru sunnitud tõstma.

Pärast ChannelAdvisori teadet, et üle ühe aasta avatud poodide müük kasvas Amazonil 40 protsenti, tõusis ettevõtte aktsia 2,2 protsenti. Ravimifirma Vertex Pharmaceuticals tõusis 3,9 protsenti ha vedas tervishoiu aktsiate tõusu. SeaWorld langes täna rohkem kui 30 protsenti, sest tulemused olid oodatust halvemad.

S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti ning sulgus 1946,72 punktil, mis on kõrgeim tase alates 30. juulist. Dow Jones tõusis 0,6 protsenti ning lõpetas 16 651,80 punktil.

„Turul on tunne, et geopoliitilised sündmused jahenevad. Samuti vihjasid tänased jaemüügi tulemused, et Föderaalreserv ei pruugi intressimääru nii vara tõsta.“ ütles investeerimisfirma RW Baird & Co investeeringute juht Bruce Bittles Bloombergile. „Madalad intressimäärad on turule olnud selgrooks juba 5 aastat järjest.“

Jaemüük eriliselt juulis ei muutunud, mis on kuue kuu halvim tulemus, sest seni on jaemüügi numbrid reeglina kasvanud. Nõudlus kaupade järele vähenes ning madal palgakasv hoiab tarbijaid tagasi.

USA toornafta hind tõusis täna 0,97 protsenti ning päeva lõpuks maksis barrel naftat 104,02 dollarit. Päeval langes hind vahepeal ka 102,37 dollarini, mis on 13 kuu madalaim tase. Kuld tõusis umbes 3 dollarit ning untsi eest tuli tasuda päeva lõpuks 1312,91 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. August 2014, 00:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing