Mait Kraun • 8. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Kulla hind langeb

Kuld langes täna kolme kuu madalaimale tasemele. Seda peamiselt tugeveneva dollari ning geopoliitilise olukorra jahtumise tõttu Ukrainas, vahendab Reuters.

Kuld on täna langenud 0,95 protsenti ning kaupleb praegu 1254 dollari juures untsi kohta. See on madalaim tase alates 11. juunist. Eelmisel nädalal  langes kulla hind 1,6 protsenti ning dollari indeks tugevnes 0,8 protsenti. Languse peatas mõnevõrra eelmise nädala lõpus teatatud oodatust halvemad USA tööturu andmed.

„Tugev dollar mõjutab kõvasti hinda, kuid reedesed andmed tulid turule üllatusena. Kuld suutis lõpuks sulgeda 1271 dollari peal,“ ütles investeerimisfirma MKS SA kauplemise juht Afshin Nabaci. „On suur võimalus, et hind testib ka 1250 dollari piirkonda.“

Tööturu olukorda peetakse tähtsaimaks näitajaks, mida Föderaalreserv (USA keskpank) intressimäärade tõstmisel arvestab. Tööturu oodatust halvemad tulemused on minetanud võimaluse, et intresse tõstetakse liialt vara.

Kuld on viimastel aastatel tõusnud tänu stimuleerimisprogrammidele ja madalatele intressimääradele. Samuti on investorid mures olnud inflatsiooni pärast, mida rahatrükk tekitada võib.

Viimased arengud Euroopa Keskpanga rahapoliitikas on aga tõstatanud jälle teema, et kriis ei ole tegelikult lahendatud. See võib kollase metalli nõudlust aga tõsta. Samuti on ajalooliselt olnud september kulla jaoks parim kuu aastas - metalli keskmine tootlus septembris on olnud üle 2 protsendi.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt