McDonald’s sulges Moskvas neli restorani

Sirje Rank 21. august 2014, 13:57

USA kiirtoidukett McDonald's oli sunnitud eile Moskvas neli restorani sulgema, kus Venemaa tarbijakaitseameti väiteil ei täideta sanitaarnõudeid nii nagu peab.

Kinni läks ka kõige esimene Venemaal avatud McDonald'si restoran Puškini väljaku lähistel, mis avati 1990. aastal pärast 14 aastat Nõukogude Liidu juhtkonnaga väldanud läbirääkimisi. Toona tungles esimesel päeval restorani ukse taga üle 30 000 inimese, meenutas Financial Times.

Täna võttis McDonald'si restoranid luubi alla ka Rospotrebnazdori talitus Sverdlovskis, teatas Itar-Tass. Läinud kuul kaebas McDonald'si kohtusse tarbikaitseamet Novgorodis, kuna väidetavalt ei näidanud firma õigesti burgerite kalorsust ning osadest toitudest avastati kahjulikud bakterid.

McDonald's teatas, et tegeleb probleemiga ja püüab leida võimaluse restoranide taasavamiseks.

McDonald'sil on Venemaal kokku 438 restorani. Kett on Venemaal sattunud n.ö teravdatud tähelepanu alla pärast seda, kui USA kehtestas Venemaa suhtes sanktsioonid pärast Krimmi annekteerimist. Venemaa poliitik Vladimir Žirinovski on kutsunud üles McDonald'si restorane Venemaal üldse kinni panema.

McDonald'si restoranidel on hiljuti sanitaarnõuetega probleemid olnud ka Hiinas ja Jaapanis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2014, 13:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing