Mait Kraun • 9. september 2014 kell 18:40

McDonald'sil kümne aasta halvim kuu

Maailma suurim restoranikett McDonald’s teatas suurimast müügi langusest terve kümnendi jooksul. Peamiselt tingis müügi languse loid nõudlus USAs ja tervisepaanika Hiinas, vahendab Bloomberg.

Kauplustes, mis on olnud avatud vähemalt aasta, langes müük augustis 3,7 protsenti, teatas ettevõte. Analüütikud ootasid McDonald’sile 3,1 protsendilist langust. Samuti teatas McDonald’s, et tarnijaprobleemid Hiinas vähendavad kolmanda kvartali kasumit 15-20 sendi võrra aktsia kohta.

McDonald’sil, kes omab USAs 14 200-t söögikohta, on viimasel ajal palju probleeme. Koduriigis põhinevad müügi taaselustamispüüdlused allahindlustel, piiratud ajaga pakkumistel ning restoranide ümberkujundamisel – need pole aga oodatud tulemusi toonud. Hiinas on vahepeal probleeme tekitanud aga lihatarnija OSI Group LLC, mis sattus uurimise alla seoses „kõlblik kuni“ kuupäevade muutmisega pakenditel.

„Ei ole väga palju häid uudiseid,“ ütles investeerimisfirma Telsey Advisory Group analüütik Peter Saleh intervjuus Bloombergile. „Hiina müük saab olema surve all ning USAs on vähenev nõudlus,“

Täna on McDonald’si aktsia langenud 1,49 protsenti ning kaupleb 91 dollari juures. Eilse seisuga on ettevõtte aktsia langenud aasta algusest 4,7 protsenti. Samal ajal on langenud Standard & Poor’s restoranide indeks 1,3 protsenti.

Hetkel kuum