Taani ettevõtja: PISA test äratas huvi Eesti vastu

Sirje Rank 01. september 2014, 17:06

"Kui ma kuulsin, et Eesti oli PISA testi tulemustes 11. kohal, tõmbas see mu tähelepanu," rääkis läinud nädalavahetusel esmakordselt Eestit väisanud Jens Maalöe, kes juhib Taani firmat, mis toodab kõrgtehnoloogilisi komponente lennundus- ja kaitsetööstusele üle maailma.

"See tähendab, et viie kuni seitsme aasta perspektiivis on teil peale kasvanud uus põlvkond suurte ambitsioonidega võimekaid noori," rääkis Maalöe, kes on Taani firma Terma A/S president ja tegevjuht ning ühtlasi Taani riigi 1,6 mld Taani krooni suuruse aastaeelarvega Innovatsioonifondi juht.

Maalöe oli Eestis esimest korda ja möönis, et siinne kõrge haridus- ja tehnoloogiatase, dünamism ja ärikeskkond tulid talle üllatusena.

Demokeskuse külastuse järel ütles Maalöe, et oma firma profiilist lähtuvalt näeb ta võimalikke koostöövõimalusi Eestis droone valmistavate firmadega. "Kavatsen kindlasti järgi vaadata, millega need firmad täpsemalt tegelevad," ütles ta.

Eestisse sattus Maalöe tänu sellele, et Taani tööandjate organisatsiooni Dansk Industri töötleva tööstuse haru juht Bo Staermose otsustas organisatsiooni juhatuse koosoleku seekord Eestis pidada. Staermose, kelle firma Juliana A/S valmistab kasvuhooneid ja on neid Eestis müünud juba 15 aastat,  on Eesti aukonsul Odenses. "See oli hea võimalus näidata Taani firmajuhtidele Eesti potentsiaali," ütles Staermose.

Eestit ei teata, sest üldises infotulvas on raske silma hakata.

"Selline firma nagu meie firma ei otsi odavaid töötajaid, vaid hea väljaõppega spetsialiste," ütles Maalöe. Neid napib igal pool. "Me teame, et peame selle eest maksma."

Ja selliseid firmasid meelitab ligi, kui on näha, et riigi koolisüsteemis panustatakse reaalainetele ja insenerioskustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 17:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing