• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taani ettevõtja: PISA test äratas huvi Eesti vastu

  "Kui ma kuulsin, et Eesti oli PISA testi tulemustes 11. kohal, tõmbas see mu tähelepanu," rääkis läinud nädalavahetusel esmakordselt Eestit väisanud Jens Maalöe, kes juhib Taani firmat, mis toodab kõrgtehnoloogilisi komponente lennundus- ja kaitsetööstusele üle maailma.

  "See tähendab, et viie kuni seitsme aasta perspektiivis on teil peale kasvanud uus põlvkond suurte ambitsioonidega võimekaid noori," rääkis Maalöe, kes on Taani firma Terma A/S president ja tegevjuht ning ühtlasi Taani riigi 1,6 mld Taani krooni suuruse aastaeelarvega Innovatsioonifondi juht.
  Maalöe oli Eestis esimest korda ja möönis, et siinne kõrge haridus- ja tehnoloogiatase, dünamism ja ärikeskkond tulid talle üllatusena.
  Demokeskuse külastuse järel ütles Maalöe, et oma firma profiilist lähtuvalt näeb ta võimalikke koostöövõimalusi Eestis droone valmistavate firmadega. "Kavatsen kindlasti järgi vaadata, millega need firmad täpsemalt tegelevad," ütles ta.
  Eestisse sattus Maalöe tänu sellele, et Taani tööandjate organisatsiooni Dansk Industri töötleva tööstuse haru juht Bo Staermose otsustas organisatsiooni juhatuse koosoleku seekord Eestis pidada. Staermose, kelle firma Juliana A/S valmistab kasvuhooneid ja on neid Eestis müünud juba 15 aastat,  on Eesti aukonsul Odenses. "See oli hea võimalus näidata Taani firmajuhtidele Eesti potentsiaali," ütles Staermose.
  Eestit ei teata, sest üldises infotulvas on raske silma hakata.
  "Selline firma nagu meie firma ei otsi odavaid töötajaid, vaid hea väljaõppega spetsialiste," ütles Maalöe. Neid napib igal pool. "Me teame, et peame selle eest maksma."
  Ja selliseid firmasid meelitab ligi, kui on näha, et riigi koolisüsteemis panustatakse reaalainetele ja insenerioskustele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.