• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ametiühingud: manifest ei räägi katteallikatest

  Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Petersoni sõnul on tööandjate manifestis ettepanekuid, millega saaks kaks keskliitu koostööd teha.Foto: Raul Mee

  Tööandjate manifest on küll tööinimese sõbralikum, kuid ei too välja vajalikke katteallikaid osade ettepanekute elluviimiseks, ütles Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson.

  Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson ütles, et manifestis soovitusi, millega ei saa nõustuda. Näiteks nõuab tema sõnul pikemat arutelu ettepanek, et sotsiaalmaks tuleks osaliselt töötajate brutopalga sisse arvestada. Samuti oleks Petersoni sõnul olnud soliidne manifesti sisse kirjutada ka alternatiivsed katteallikad. „Usun, et nad on kindlasti valmis sellest rääkima, aga praegu ainult manifesti lugedes peaksid küll õpetajad endale juba kartuleid kasvatama hakkama ja muud sissetulekud valmis panema,“ ütles ta.
  Peterson lisas, et tööandjate manifest on siiski läinud tööinimese sõbralikumaks ja seega ka ametiühingute seisukorrale lähemale tulnud. „Selle manifesti alusel on meil võimalik teha palju koostööd,“ märkis ta. Näiteks kattuvad Petersoni sõnul manifestis mitmed haridust puudutavad ettepanekud ametiühingute omaga. Ta lisas, et ametiühingute keskliit kavatseb hariduse teemaga intensiivselt tegelema hakata ja kohtuda erinevate asutuste ja ministritega, et saada kevadeks kokku tummine hariduspakett, mida koalitsioon ka ellu viima saaks hakata ja mis arendaks Eesti majandust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.