Eliisa Matsalu • 14. oktoober 2014
Jaga lugu:

Ametiühingud: manifest ei räägi katteallikatest

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Petersoni sõnul on tööandjate manifestis ettepanekuid, millega saaks kaks keskliitu koostööd teha.
Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Petersoni sõnul on tööandjate manifestis ettepanekuid, millega saaks kaks keskliitu koostööd teha.  Foto: Raul Mee

Tööandjate manifest on küll tööinimese sõbralikum, kuid ei too välja vajalikke katteallikaid osade ettepanekute elluviimiseks, ütles Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson ütles, et manifestis soovitusi, millega ei saa nõustuda. Näiteks nõuab tema sõnul pikemat arutelu ettepanek, et sotsiaalmaks tuleks osaliselt töötajate brutopalga sisse arvestada. Samuti oleks Petersoni sõnul olnud soliidne manifesti sisse kirjutada ka alternatiivsed katteallikad. „Usun, et nad on kindlasti valmis sellest rääkima, aga praegu ainult manifesti lugedes peaksid küll õpetajad endale juba kartuleid kasvatama hakkama ja muud sissetulekud valmis panema,“ ütles ta.

Peterson lisas, et tööandjate manifest on siiski läinud tööinimese sõbralikumaks ja seega ka ametiühingute seisukorrale lähemale tulnud. „Selle manifesti alusel on meil võimalik teha palju koostööd,“ märkis ta. Näiteks kattuvad Petersoni sõnul manifestis mitmed haridust puudutavad ettepanekud ametiühingute omaga. Ta lisas, et ametiühingute keskliit kavatseb hariduse teemaga intensiivselt tegelema hakata ja kohtuda erinevate asutuste ja ministritega, et saada kevadeks kokku tummine hariduspakett, mida koalitsioon ka ellu viima saaks hakata ja mis arendaks Eesti majandust.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt