Juuli Laanemets • 31 oktoober 2014

Relva soetades vastutad ka ohutuse eest

Logistikapataljoni avatud uste päev.  Foto: Silja Kaigu

Tulirelva ja laskemoona tuleb nõuetele vastavalt hoida relvakapis, mis on selleks kohandatud ning kinnitatud kas põranda, seina või ehituskonstruktsiooni külge statsionaarselt. Eraldi piiratakse isikute ringi, kes võivad tulirelva hoida kodus.

Mida nõuab relvaseadus?

„Teiste isikute kätte satub relv siis, kui inimene muutub hooletuks, näiteks relvakapikoodi teab peale omaniku veel keegi, või unustatakse kapiuks lahti,“ loetles G4S Eesti Ida piirkonna valveosakonna juht Margus Alamets.

Seina-, põranda- või muu ehituskonstruktsiooni külge tugevalt kinnitatud raudkappi nimetataksegi seaduses relvakapiks. Kapivõtme asukoht peab olema ainult kasutaja teada ning võti tuleb hoida teistest võtmetest eraldi. Alametsa sõnul pole võtit kindlasti mõistlik hoida koos autovõtmetega ühes võtmekimbus.

Loe tervikteksti edasi Äripäeva haldusuudised.ee lehelt.

Hetkel kuum