Relva soetades vastutad ka ohutuse eest

31. oktoober 2014, 12:07
Logistikapataljoni avatud uste päev.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141031/NEWS/141039905/AR/0/AR-141039905.jpg

Tulirelva ja laskemoona tuleb nõuetele vastavalt hoida relvakapis, mis on selleks kohandatud ning kinnitatud kas põranda, seina või ehituskonstruktsiooni külge statsionaarselt. Eraldi piiratakse isikute ringi, kes võivad tulirelva hoida kodus.

„Teiste isikute kätte satub relv siis, kui inimene muutub hooletuks, näiteks relvakapikoodi teab peale omaniku veel keegi, või unustatakse kapiuks lahti,“ loetles G4S Eesti Ida piirkonna valveosakonna juht Margus Alamets.

Seina-, põranda- või muu ehituskonstruktsiooni külge tugevalt kinnitatud raudkappi nimetataksegi seaduses relvakapiks. Kapivõtme asukoht peab olema ainult kasutaja teada ning võti tuleb hoida teistest võtmetest eraldi. Alametsa sõnul pole võtit kindlasti mõistlik hoida koos autovõtmetega ühes võtmekimbus.

Loe tervikteksti edasi Äripäeva haldusuudised.ee lehelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2014, 12:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing