• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAsse jõuab ilmselt uus Ebolasse nakatunu

  Meditsiinitöötajad.Foto: epa

  Võimalik, et järjekordne Ebolaga patsient on USA poole teel, kirjutab Wall Street Journal.

  Nebraska meditsiinikeskus teatas eile õhtul, et Sierra Leones Ebolaga kokku puutunud patsiendi vaatavad meditsiinitöötajad üle ning otsustavad tema võimaliku evakueerumise.
  Patsienti ei identifitseeritud. Haigla pressiesindaja teatas, et meditsiinitöötajad hindavad olukorda kohe, kui nende lennuk on Sierra Leonesse jõudnud.
  „Meditsiinitöötajad hindavad, kas patsiendi tervislik seisund on piisavalt stabiilne, et teda transportida. Kui jah, siis jõuab ta Omahasse (Nebraska osariigi suurim linn – toim) laupäeva pärastlõunal,“ lausus ta kirjalikus teates.
  Juhul kui patsient otsustatakse evakueerida, on tegu järjekorras kümnenda Ebola juhtumiga USAs. Patsient saabuks riiki vaid mõned päevad pärast viimase ebolahaige, Craig Spenceri, haiglast kojusaamist.
  Wall Street Journal kirjutab, et uue võimaliku patsiendi saabumine tähendab ühtlasi seda, et üha suuremaks muutub tõenäosus, et USAsse jõuavad ebolahaiged seni, kuni haigus on Lääne-Aafrikas seljatatud.
  Ebola viiruse epideemia algas 11 kuud tagasi ning selle ajaga on viirusesse nakatunud enam kui 14 000 inimest. Rohkem kui 5100 inimest on viiruse tagajärjel surnud. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.