Äripäev • 24. november 2014 kell 12:05

Libavabatahtlikud tegutsevad ehituses, toitlustuses ja jaekaubanduses

Libavabatahtlikud tegutsevad näiteks ehituses.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Töötamise register on tekitanud sadu libavabatahtlikke, kes saavad ümbrikupalka, vahendas ERR uudisteportaal.

Maksuameti andmetel tegutseb kõige rohkem libavabatahtlikke ehituses, toitlustuses ja jaekaubanduses. Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik rääkis ETV saatele "Terevisioon", et ei läinud kuudki töötamise registri loomisest, kui maksu- ja tolliamet avastas Võrumaa metsade vahelt ühe palkmaja ehitusplatsilt seitse "vabatahtlikku" ehitajat. Firmajuht sai selle eest 500, firma aga 1400 euro suuruse trahvi.

"Kokku oleme juulist kuni siiani kontrollinud umbes 900 vabatahtlikku. Nii et võib öelda, et selle tegevuse tulemusena on ka vabatahtlike arv registris hakanud vähenema. Aga probleem on kindlasti endiselt üleval, sellega tegeleme edasi," rääkis Lemendik. Ta lisas, et kokku on registreeritud 590 000 töösuhet, millest 1600 on vabatahtlikud. Lemendiku hinnangul ei saa sellist vabatahtlike hulka pidada massiliseks, kuid probleem on olemas.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Hetkel kuum