Äripäev • 10. detsember 2014
Jaga lugu:

Venemaa kardab sanktsioonide kestmist 2017. aastani

Moskva Punane väljak
Moskva Punane väljak  Foto: epa

Venemaa majandusarenguminister Aleksei Uljukajev ei välistanud, et Lääne sanktsioonid kestavad 2017. aastani, vahendas ajakiri Russian View.

Intervjuus ajakirjale märkis minister, et varasemates prognoosides arvestas tema ametkond, et sanktsioonid kestavad aasta aega ning lõpevad 2015. aastal. "Hüpoteetiliselt võidakse seda otsust pikendada. Ja kindlasti tuleb plaanides arvestada ka sellega, milline on sanktsioonide järelmõju," ütles Uljukajev.

Minister võttis jutuks ka 2008.-2009. aasta majanduskriisi, kuid tema sõnul on tänane olukord erinev. "Me raiskasime palju reserviraha, aga ei ostnud selle eest peaaegu midagi - ei suutnud peatada kursimuutust ja rubla jätkas langust. Nii ei loonud me äride ega kodumajapidamiste jaoks just parimat olukorda," kirjeldas ta toonast õppetundi.

Uljukajevi sõnul on ideaalne rubla kurss 42-43 rubla dollari eest. Täna on Vene Keskpanga määratud kurss 54 rubla dollari eest.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt