• Jaga lugu:

  “Kõige vähem on vaja nõrka Venemaad”

  Akzo Nobel Balticsi juhataja Piret Minn rõhutas, et nõrk Venemaa ei ole hea partner. Foto: Raul Mee

  Kõige ettearvamatum naaber ja partner on Venemaa ettevõtjatele siis, kui ta on nõrk, ütles värvitootja Akzo Nobel Baltics juht Piret Minn.

  “Juba kasutatakse sõna “vabalangus”. Samuti ei tea, mida toimuv poliitilisel areenil kaasa tuua võib, sest võime arvata Venemaast, mida tahame, aga kõige vähem on vaja ebastabiilset ja nõrka Venemaad. See on kõige ettearvamatum naaber ja partner,” tõdes värve ja lakke eksportiva Akzo Nobel Baltics juht Piret Minn.
  Akzo Nobel Baltics ekspordib peale Venemaa näiteks ka Leetu, Lätti, Moldovasse, Põhjamaadesse ja Aasiasse. Minn tõdes, et Vene turul on siiski suur roll täita. Firma juht hoiab end uudistega kursis, et tabada ära, millal on õige aeg koostööst loobuda.
  “Venemaa on meile oluline, püüame jätkata, kuni see mõistlik on. Kui Venemaal tekib poliitmajanduslik kaos, näiteks diskussioonid valitsuse väljavahetamisest, siis on ülikeeruline, mis tähendab, et ka erinevad tingimused võivad muutuda,” ütles Minn.
  Samas on Minni ettevõttel praegu veidi rahulikum aeg kui mõnel teisel. “Vene äri vajab praegu pidevat jälgimist, aga müüme sinna oma kontserni teisele ettevõttele, nii et asi on natuke turvalisem. On sisemised mängureeglid, näiteks makstakse ruttu,” ütles ta. “Kui ettevõtja müüb Venemaale eurodes, siis kursiriskid on seal kohapeal, aga toode läheb siis nii kalliks, et sellele pole enam turgu. Kui aga rublades müüa, siis on oluline jälgida maksedistsipliini, et kursikahjud väga suureks ei läheks.”
  Venemaaga äri ajades on Akzo Nobel Baltics paika pannud lühikesed maksetähtajad, mis on kehtinud juba aastaid. Teistel riikidel ei ole kohustust kümne päeva või vähema ajaga makseid tasuda. “Venemaa on igatpidi eriline kant. Teeme tehinguid rublades, seepärast on ka tähtajad lühikesed – kõigel on hind.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.