Eiko Kink • Eliisa Matsalu • 22. aprill 2015 kell 21:01

Mida laidavad ettevõtjad?

Tarmetec OÜ juhatuse esimees ja kaubanduskoja uue juhatuse liige Toomas Lepp  Foto: Eiko Kink

Valitsusliidu maksumuudatused kaubanduskoja uue juhatuse liikmete hinnangul majandust kasvama ei pane.

Eile valiti kaubanduskoja uus juhatus, mille liikmed pole valitsusliidu kõikide plaanitavate muudatustega päri. Kõige kriitilisem oli Baltika AS juhatuse esimees Meelis Milder. Tema sõnul peab valitsus leidma viisi, kuidas majandus kasvama panna. Ta lisas, et valitsusliit pole veel lõplikult kõiki otsuseid vastu võtnud. "Loodan, et enne, kui asjad lukku pannakse, küsitakse ka ettevõtjate arvamusi," ütles ta.

Tarmetec OÜ juhatuse esimees ja kaubanduskoja uue juhatuse liige Toomas Lepp ütles, et pikas perspektiivis pole tarbimismaksude suurendamine tema arusaamade vastu. See-eest on tema sõnul häiriv, et enne aktsiiside tõstmist ei vaadanud uus valitsus, kuidas kokku hoida riigi ja parlamendi kulutusi. "Kui seda oleks tehtud, oleks ühiskond ka muudatused paremini vastu võtnud," ütles ta.

Rohkelt kriitikat saanud kütuseaktsiisi tõstmine Lepa sõnul tema ettevõtet ei kahjusta. "Tõrge ongi pigem psühholoogiline. Olen harjunud tegutsema nii, et kõigepealt koristan ikka enda kapid ära ja vaatan, mis enda ettevõttes ära teha saab. Ootan riigilt sama," ütles Lepp.

Hetkel kuum