Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: üllatuslik turistide lemmik - Rataskaevu 16!

    Rataskaevu 16, mida turistidele soovitusi jagav portaal Tripadvisor Tallinna parimaks restoraniks peab, üllatab tähelepaneliku ja hoogsa teenindusega – klienti märgatakse kiirelt ja ollakse talle valiku tegemisel igati abiks.Foto: Julia-Maria Linna

    Tallinna parim restoran pole ei Noa ega Tchaikovsky, Horisont ega Leib, vaid lihtsa menüü ja tagasihoidlike hindadega Rataskaevu 16 – selline on populaarse turisti­nõustaja Tripadvisori hinnang.

    Rataskaevu 16

    25 pToit-jook: 8 p Teenindus: 8 p Interjöör: 9 p 

    Aadress: Rataskaevu 16, TallinnTelefon: 642 4025Avatud: P–N 12–23, R-L 12–00

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Kodumaise autoriteedi, MTÜ Eesti Maitsed koostatud restoranide pingereas ei mahtunud see söögikoht 2014. aastal aga isegi mitte esimese viiekümne sekka. Kas tõesti on eestlaste maitse muu maailma omast nii erinev? Või ei leia linnakodanikud Rataskaevu tänavat üles – niisama lihtsalt ju keegi vanalinna ei satu?
    Ebaeestlaslik teenindus
    Kuigi tervitus hõigatakse inglise keeles, on menüül kerge Eesti aktsent. Rahvus- ega rahvalike roogadega just tegemist pole, aga tuttavalik ja kodune on toiduvalik küll. Pakutakse kõrvitsa- ja seenesuppi, läätse-punapeedi ning suitsukala-oblikasalatit. Seakoot on minisuuruses ja tavalise hapukapsa asemel on punane kapsas, maja menukiks olla aga ahjus mooritud põdraliha, nagu kiidab kelner. Magustoiduvalikus on kõrvuti kodune saiavorm ja uhke soe šokolaadikook.
    Teenindus on Rataskaevus aga täiesti ebaeestilik: olime teenindajate jaoks olemas otsekohe, kui uksest sisse astusime. Oli tihe lõunaaeg, üksikud vabad lauad juba reserveeritud, kuid ikkagi leiti veel kaks vaba kohta. Otsekohe toodi menüü, aidati valida joogid – söögid ja seda kõike rõõmsa ja laheda hooga. Peaaegu kohe ilmusid lauale ka joogid ja krõbeda koorikuga leib koos mõnusalt pehme võiga.
    Siis jäi aga hoog pidama. Esimese roa, hernesupi saime alles poole tunni pärast. Supp oli hea, aga kui järgmise käiguni läks veel pool tundi, hakkas tuju allapoole vajuma. Ja kukkus veel tükk maad madalamale siis, kui sain kätte oma kanaprae.
    Kana tellin ma restoranis harva, seda on ju koduski nii lihtne teha. Seekord tekitas aga isu menüü poolt lubatud krõbedus – roa nimeks oli “krõbe kanarind”. Tegelikult polnud aga krõbedust kusagil – seest kenasti mahlakas kanafilee oli pealt vaid veidi vintskeks kuivanud, aga kuiv pole ju mitte seesama mis krõbe?
    Aus toit ausa hinna eest
    Kui puuduv krõbedus kõrvale jätta, oli toit hea. Mitte just niisugune, mille maitseid jääks pikemalt meenutama, vaid igati ausa hinnaga aus kõhutäide. Lisaks pakkus joogikaart korralikku tee- ja kohvivalikut, sealhulgas ka külmi kohvijooke, põnevaid õllesid ja muidki väikesi pudelijooke. Tripadvisoriga ma küll ühel nõul pole, kuid taolisi restorane, mis vanalinnas mõõduka hinnaga ausat toitu pakuksid, on tõepoolest vaid mõni üksik.
    Omaette väärtuseks on Rataskaevu 16 sisekujundus. Praeguse restorani eellase, 2003. aastal avatud noobli Sushihouse'i sisekujundus sai mitmeid auhindu. Hiljem on samades ruumides tegutsenud veel mitu söögikohta, värvikaim neist Ryumka – barankavanikute, plastlinikute, karmoška, balalaika ja NSVLi taimekasvatuse kaardiga dekoreeritud rahvalik viinavõtukoht.
    Õnneks pole ükski neist jätnud sisekujundusele pöördumatuid kahjustusi. Esimeses värskuses see enam pole, aga veidi kulumist ja eklektikat lisabki usaldusväärsust – ikkagi elu näinud koht.
  • Hetkel kuum
Martin Mark: Eesti uus visioon peab olema õigesti fokuseeritud
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.

20 aastat investeerimiskogemust portfellihalduses

Olulisemad lood

Tööturu jahenemine sundis Wall Streeti kolmapäeval langusele
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Äkki tagandatud börsifirma juht: sisulise koostööni me ei jõudnudki
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Osta "katkine" aken: Tesla teeb kunagise fopaa rahaks
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Vabu ametikohti oli kolmandas kvartalis 12 040
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Toote keskkonnamõju mõõtmine – andmepõhine alus järgmiste sammude seadmiseks
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.