Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Graafik: Eesti kütuseturu valitsejad

  Olerex tõusis Lukoili ostuga turuliidriksFoto: Raul Mee, Äripäev

  Nädala suurimaks ja olulisemaks tehinguks Eestis võib pidada Lukoil Eesti müüki Olerexile, mis lõi kütuseturul kaardid sassi. Antti Moppelile ja Andres Linnasele kuuluv Olerex kasvatas nii oma tanklate arvu 87ni ja tõusis sellega suurimaks kütuse jaemüüjaks Eestis.

  Tehing pani konkurendid hambaid kiristama. Nii ütles Alexela Oili juht Ain Kuusik,et  tehing lööb turul kaardid segi, kuid samas imestas, kust Olerex tehinguks raha sai. „Ei ole teada, kes seda projekti finantseeris, kas Eesti pangad, välispangad või olid neil oma säästud,“ selgitas Kuusik.
  Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste müügidirektor Meelis Migur, et tanklate suurendamine ei kasvata automaatselt tulusust. „Põhjendamatult suur jaamade arv vaid n-ö lahjendab suppi, mitte ei too samas proportsioonis kliente juurde,“ ütles Migur.
  Olerexi omaniku Antti Moppel võtab uut olukorda väga tõsiselt. „Liidripositsioon on kohustus olla kogu kütuseturu eestvedaja. Oleme selleks rolliks valmis. Jaamade arvult oleme endale sobiva turumahu saavutanud, edasine töö keskendub efektiivsuse tõstmisele ja selle kaudu veel paremale partnerlusele meie praeguste ja tulevaste klientidega,“ rääkis ta Äripäevale.
  Tehingu hinda ta siiski ei avalikustanud ning Lukoili ostuks kasutas Olerex omakapital kombineerituna laenukapitaliga. Konkurendid hinavad tehinguhinnaks ligi 40 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.