• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Graafik: Eesti kütuseturu valitsejad

  Olerex tõusis Lukoili ostuga turuliidriksFoto: Raul Mee, Äripäev

  Nädala suurimaks ja olulisemaks tehinguks Eestis võib pidada Lukoil Eesti müüki Olerexile, mis lõi kütuseturul kaardid sassi. Antti Moppelile ja Andres Linnasele kuuluv Olerex kasvatas nii oma tanklate arvu 87ni ja tõusis sellega suurimaks kütuse jaemüüjaks Eestis.

  Tehing pani konkurendid hambaid kiristama. Nii ütles Alexela Oili juht Ain Kuusik,et  tehing lööb turul kaardid segi, kuid samas imestas, kust Olerex tehinguks raha sai. „Ei ole teada, kes seda projekti finantseeris, kas Eesti pangad, välispangad või olid neil oma säästud,“ selgitas Kuusik.
  Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste müügidirektor Meelis Migur, et tanklate suurendamine ei kasvata automaatselt tulusust. „Põhjendamatult suur jaamade arv vaid n-ö lahjendab suppi, mitte ei too samas proportsioonis kliente juurde,“ ütles Migur.
  Olerexi omaniku Antti Moppel võtab uut olukorda väga tõsiselt. „Liidripositsioon on kohustus olla kogu kütuseturu eestvedaja. Oleme selleks rolliks valmis. Jaamade arvult oleme endale sobiva turumahu saavutanud, edasine töö keskendub efektiivsuse tõstmisele ja selle kaudu veel paremale partnerlusele meie praeguste ja tulevaste klientidega,“ rääkis ta Äripäevale.
  Tehingu hinda ta siiski ei avalikustanud ning Lukoili ostuks kasutas Olerex omakapital kombineerituna laenukapitaliga. Konkurendid hinavad tehinguhinnaks ligi 40 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.