• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalev kasvatas müüki ja käivet

  Kalevi tulemusi parandasid investeeringud seadmetesse.Foto: Eiko Kink

  Eesti magusatööstuse AS Kalev müük suurenes möödunud aastal neli protsenti 9033 tonnini ning käive ligi kümme protsenti 42,2 miljoni euroni, teatas ettevõte.

  “Viimase kolme aasta jooksul ettevõtte seadmeparki paigutatud kümme miljonit eurot võimaldasid meil möödunud aastal tootmismahtu ja käivet kasvatada ning avaldasid positiivset mõju ka ettevõtte kasumlikkusele ja edasisele investeerimisvõimekusele,” märkis ASi Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare.“Teine möödunud aastat iseloomustav oluline märksõna oli esimese Baltimaade tootmisettevõttena rahvusvahelise UTZ Certified programmiga liitumine ning jätkusuutliku kakao tooraine kasutuselevõtt,” lausus Kaare.“Jooksval aastal soovime prioriteetse koduturu kõrvalt jätkata ekspordi arendamist ning plaanime kasutada senisest enam Kalevi olemasolevaid kaasaegseid tootmisvõimsusi Orkla kontserni teistele ettevõtetele erinevate toodete valmistamiseks,” tähendas Kaare.Kalev eksportis oma toodangust 12 protsenti, seda peamiselt Soome, Venemaale, Rootsi ja Balti riikidesse. Ettevõtte kasum kasvas 3,62 miljoni euroni, mis on varasemast perioodist 52 protsenti enam.Kalevi mahuline turuosa suurenes perioodil veebruar-märts 2014 kuni detsember-jaanuar 2014/2015 AC Nielseni andmetel 44,4 protsendini ja käibeline turuosa 39,1 protsendini.Kalev saavutas sarnaselt eelnevale kuuele aastale, mil TNS EMOR on korraldanud Eesti meeldivamate brändide uuringu, antud edetabelis esikoha.AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis andis möödunud aastal tööd 392 inimesele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.