Äripäev • 16 juuli 2015

Nordea kasum kasvas viiendiku võrra

Nordea panga juht Christian Clausen  Foto: Scanpix/Reuters

Nordea panga Eesti filiaal teenis tänavu esimesel poolaastal 21,6 miljonit eurot tegevuskasumit, mis on 18 protsenti rohkem, kui aasta varem.

„Eesti on asunud stabiilsema majanduskasvu kursile, kus näeme lähiaastatel ka kasvavaid ja mitmekülgsemaid ekspordivõimalusi meie äriklientidele,“ kommenteeris Nordea Eesti juht Petri Nikkilä pressiteate vahendusel. Ta lisas, et madalate intresside ja kasvava inflatsiooni tingimustes tunnevad kliendid hoiuste kõrval märksa rohkem huvi ka investeerimise võimaluste vastu.

Nordea Eesti keskmine hoiuste maht kasvas 1% võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Leibkondade hoiuste keskmine maht kasvab jätkuvalt, aastaga on tõus olnud 26%. Laenuportfellide keskmised mahud on aastaga tõusnud 3%, sealhulgas on äriklientide laenude keskmised mahud kasvanud 4% ja leibkondade laenud 3%.

Nordea grupi tulus kasvasid tänavu esimesel poolaastal koguni 6 protsenti 5,2 miljardi euroni ning tegevuskasum pea viiendiku võrra 2,4 miljardi euroni.

Nordea tulemused näivad tugevamad, kuid teisel kahel suurpangal Swedbankil ja SEB-l.

Hetkel kuum