Pille Ivask • 29. september 2015 kell 4:59

Branson: Volkswageni skandaalis on ka positiivset

Richard Branson  Foto: epa

Miljardärist ettevõtja ning looduskaitsja Richard Branson lausus, et Volkswageni skandaalist tasub otsida ka positiivset, kirjutab CNBC.

Bransoni hinnangul aitab skandaal autotootjaile selgeks teha, et tulevikku silmas pidades on mõttekas investeerida uuenduslikesse ning loodustsäästvatesse lahendustesse, selle asemel, et tavapäraste fossiilkütusega töötavatesse autodesse panustada.

„See näitab, et nad (Volkswagen – toim) oleks pidanud investeerima raha akutoitega autodesse, selle asemel, et panustada diiselmootoriga autodesse ning seejärel petta,“ lausus Branson, kes leiab, et Volkswageni skandaali positiivne külg on selles, et nüüd hakkavad autotootjad loodetavasti „investeerima tulevikku“.

Kui Bransoni käest küsiti, kas tema sõidaks Volkswageni autoga, vastas ta, et tema soovib sõita autoga, mis on puhas, mistõttu on küsimuse vastus eitav.

Inimtekkelistest keskkonnaprobleemidest rääkides märkis Branson, et teda ei häiri enam need inimesed, kes on kliimamuutuste suhtes skeptilised. Ta lisas, et suured kliimaprobleemid on praegu selgelt näha ning asi ei parane enne, kui inimkond selle heaks midagi ette ei võta.

Hetkel kuum