Sirje Rank • 5. oktoober 2015 kell 7:13

VW: kriis ohustab firma ellujäämist

Hans Dieter Pötsch  Foto: EPA

Läinud nädalal juhtkonna koosolekul hoiatas Volkswageni nõukogu esimeheks saav Hans Dieter Pötsch, et autotootja diiselmootorite heitmekogustega seotud petuskandaal võib ohtu seada Volkswageni eksistentsi.

Nii kirjutab Saksa väljaanne Welt am Sonntag agentuuri Bloomberg vahendusel.

Samas väljendas ta usku, et kriisist suudetakse välja tulla. 2003. aastast Volkswageni finantsjuhiks olnud Pötsch valiti septembri algul firma nõukogu uueks esimeheks.

Saksa autokontsern on käima lükanud suure meediakampaania oma määritud maine pesemiseks. Seoses kahe Saksamaa taasühendamise tähistamisega ostis Volkswagen riigi suuremates ajalehtedes leheküljesuurused reklaamipinnad, et paluda vabandust. „Tahame öelda vaid üht: teeme kõik, et teie usaldus tagasi võita,“ seisab reklaamil.

Kolmapäevaks peab Volkswagen teatama, kuidas kavatsetakse lahendada petutarkvaraga seotud probleemid Saksa turul, kus see puudutab 2,8 miljonit autot. Üle maailma on probleemiga autosid hinnanguliselt 11 miljonit.

Septembris puhkenud Skandaal on Volkswageni börsiväärtusest minema pühkinud 30 miljardit eurot.

Hetkel kuum