Äripäev • 10. detsember 2015 kell 11:59

Estonian Airi töötajad saavad lõpparve kiiremini kätte

Estonian Airi töötajad saavad lõpparve kiiremini kätte  Foto: Raul Mee

Eesti Töötukassa juhatus lühendas AS Estonian Airi koondatavate töötajate töölepingute kollektiivse ülesütlemise tähtaega. Ülesütlemise varaseimaks tähtajaks on nüüd 11. detsember.

Tähtaja lühendamine annab töötajatele võimaluse saada koondamishüvitised kiiremini kätte ning asuda uut tööd otsima, selgitas töötukassa pressiteate vahendusel. Tähtaja lühendamine ei mõjuta töölepingu seaduse alusel makstava koondamishüvitise suurust.

AS Estonian Air esitas 2. detsembril töötukassale taotluse lühendada töölepingute ülesütlemise tähtaega. Selgituses tõi Estonian Air välja, et nende tegevus lennundusettevõttena on lõppenud alates 7. novembrist. AS Estonian Air esitas kohtule võlgniku pankrotiavalduse ja ettevõte on maksejõuetu ning töötajatel töötasu saamata alates novembrist.

Tavaliselt võib kollektiivse koondamise korral töölepingud lõpetada 30 päeva möödudes teate esitamisest töötukassale. 30kalendripäevase tähtaja eesmärgiks on võimaldada töötukassal leida lahendusi kollektiivse ülesütlemisega seonduvatele tööhõiveprobleemidele.

Eesti Töötukassa nõustas Estonian Airist koondatavaid töötajaid telefonitsi, samuti korraldas töötajatele teavitusürituse, kus osales umbes 150 töötajat.

Hetkel kuum