Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naised investeerimisklubis rääkisid, et...

  Mariann Rikka, Kristi Saare, Karin Vinkel ja Anu Karu soovitavad kõigil naistel oma raha parema tuleviku nimel investeerida. Mida varem, seda parem.Foto: Meeli Küttim

  Äripäeva 2015. aasta parim börsilugu on Juhan Langi artikkel “Naised investeerimisklubis rääkisid, et…”.

  Tegemist on reportaažiga Tallinna Pelgulinna gümnaasiumis õhtuti koos käivast Naisinvestorite klubist. Pärast artikli ilmumist kasvas klubi liikmete arv järsult ehk suurenes nende inimeste hulk, kes hakkasid huvituma investeerimisest.
  Konkreetne artikkel ja sellele Äripäevas järgnenud mitmed teised investeerimisklubide liikumise kajastused on üle pika aja ühed mõjukamad investeerimisalased aktsioonid Eestis, mis on aidanud muuta eestimaalaste mõtteviisi. Üha rohkem inimesi on mõistnud, et nende tegevusvabadus sõltub eeskätt nendest endist ja sellest, kuidas nad oma majanduslikku heaolu kindlustavad.
  Parima börsiloo nominendiks olid Juhan Langi artikkel “Marko Reikop: meeleldi oleksin investor Toomas” ja Birjo Musta artikkel “Väärika pensionilisa lootus purunes kildudeks”.
  Artiklis “Marko Reikop: meeleldi oleksin investor Toomas” portreteeriti investor Marko Reikopi, kes investeerib iga kuu 15% oma sissetulekust. Reikop alustas investeerimist umbes samal ajal, kui Äripäev algatas investor Toomase projekti. Kui investor Toomas langetab oma otsused ise, siis Reikop on usaldanud otsuste tegemise panga nõustajatele.
  Artiklis “Väärika pensionilisa lootus purunes kildudeks” kirjeldati pensionilõksu, millesse on sattunud teise pensionisambaga liitunud inimesed. Pensionifondi kogutud summade kättesaamine on pensionile jäädes keeruline, sest tuleb sõlmida lepingud kindlustusfirmadega. Artiklis pakuti välja ka kaks lahendust, kuidas pensionilõksust pääseda nii, et kaotused oleksid võimalikult väikesed. Soovitame seda artiklit lugeda kõigil, kellel pensionile mineku iga hakkab kätte jõudma.
  Aasta parima börsiloo autorit premeerib Äripäev 1000 euroga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

LHV võlakirjad märgiti pea 2,5 kordselt üle
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Eelmisel reedel lõppes LHV Groupi esimese taseme täiendavatesse omavahenditesse kuuluvate võlakirjade pakkumine finantsinstitutsioonidele ja suurema investeerimisportfelliga teadlikumatele investoritele.
Joonas Jõgi: Eestis avaldatakse isikuandmeid kohati valimatult
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
Euroopa Kohtu otsus tunnistada kehtetuks äriregistrites tegelike kasusaajate andmete vabalt kättesaadavaks tegemise kohustus rõhutab infoteenuse pakkujate vastutust, kirjutab Äripäeva Infopanga juht Joonas Jõgi.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.