• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naised investeerimisklubis rääkisid, et...

  Mariann Rikka, Kristi Saare, Karin Vinkel ja Anu Karu soovitavad kõigil naistel oma raha parema tuleviku nimel investeerida. Mida varem, seda parem.Foto: Meeli Küttim

  Äripäeva 2015. aasta parim börsilugu on Juhan Langi artikkel “Naised investeerimisklubis rääkisid, et…”.

  Tegemist on reportaažiga Tallinna Pelgulinna gümnaasiumis õhtuti koos käivast Naisinvestorite klubist. Pärast artikli ilmumist kasvas klubi liikmete arv järsult ehk suurenes nende inimeste hulk, kes hakkasid huvituma investeerimisest.
  Konkreetne artikkel ja sellele Äripäevas järgnenud mitmed teised investeerimisklubide liikumise kajastused on üle pika aja ühed mõjukamad investeerimisalased aktsioonid Eestis, mis on aidanud muuta eestimaalaste mõtteviisi. Üha rohkem inimesi on mõistnud, et nende tegevusvabadus sõltub eeskätt nendest endist ja sellest, kuidas nad oma majanduslikku heaolu kindlustavad.
  Parima börsiloo nominendiks olid Juhan Langi artikkel “Marko Reikop: meeleldi oleksin investor Toomas” ja Birjo Musta artikkel “Väärika pensionilisa lootus purunes kildudeks”.
  Artiklis “Marko Reikop: meeleldi oleksin investor Toomas” portreteeriti investor Marko Reikopi, kes investeerib iga kuu 15% oma sissetulekust. Reikop alustas investeerimist umbes samal ajal, kui Äripäev algatas investor Toomase projekti. Kui investor Toomas langetab oma otsused ise, siis Reikop on usaldanud otsuste tegemise panga nõustajatele.
  Artiklis “Väärika pensionilisa lootus purunes kildudeks” kirjeldati pensionilõksu, millesse on sattunud teise pensionisambaga liitunud inimesed. Pensionifondi kogutud summade kättesaamine on pensionile jäädes keeruline, sest tuleb sõlmida lepingud kindlustusfirmadega. Artiklis pakuti välja ka kaks lahendust, kuidas pensionilõksust pääseda nii, et kaotused oleksid võimalikult väikesed. Soovitame seda artiklit lugeda kõigil, kellel pensionile mineku iga hakkab kätte jõudma.
  Aasta parima börsiloo autorit premeerib Äripäev 1000 euroga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.