Äripäev • 12. jaanuar 2016 kell 8:44

Rein Lang asub Nortalis juhtivale kohale

Endine minister ja värske Nortali töötaja Rein Lang.  Foto: Postimees/Scanpix

Mitmekordne minister Rein Lang hakkab Nortalis juhtima valdkonda, mis tegeleb ettevõtte klientide nõustamisega e-riigi lahendusi puudutavates seadusandlikes ja poliitikat kujundavates küsimustes, keskendudes eelkõige välisriikidele, teatas Nortal.

Nortali asutaja ja tegevjuhi Priit Alamäe sõnul on Nortal viimase 15 aastaga ehitanud üles kolmandiku Eesti e-riigist ning omandanud sellega olulise kogemuste pagasi, mida ettevõte ekspordib Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas. „E-riigi teenuste arendamine ja rakendamine ei tähenda pelgalt tarkvaraarendust, sama jalga peab käima ka seadusandlus ja poliitika, muudatused teistes valdkondades, mis toetavad e-riigi arengut. Eksportides e-riigi lahendusi välisriikidesse, peab ettevõte seda tervikut hoomama ning meil on majas vajalik know-how olemas. Rein Lang on oma ühiskondliku tunnetuse, pikaajalise ja põhjaliku kogemusega nii ettevõtja kui ka poliitikuna suurepärane ekspert, kes asub seda suunda Nortalis arendama,“ lisas Alamäe.

Rein Lang ütles, et koostöö Nortaliga täidab loodetavasti tema pikaajalise unistuse rakendada Eestis väljatöötatud e-riigi lahendusi ka teistes ühiskondades. „Eesti riik koos Eesti ettevõtjate ja mõtlejatega on loonud täiesti unikaalse kaasaegse äri- ja elukeskkonna, mille väärtust me sageli ise ei hooma. Kui minu kogemus selles vallas tuleb Eesti ettevõtlusele kasuks ja suurendab seekaudu meie SKPd, olen õnnelik,“ sõnas Lang.

Lang valiti esmakordselt riigikokku 2003. a. Valitsuse töös osales ta kultuuriministrina aastatel 2011-2013, justiitsministrina 2005-2011 ning enne seda täitis 2005. aastal lühikest aega välisministri ülesandeid. Aastatel 2003–2005 oli Rein Lang riigikogu aseesimees. Enne riigikokku valimist oli Lang 2001-2003 Tallinna abilinnapea tegeledes linna kultuuri- ja haridusvaldkonna juhtimisega.

1992. aastal asutas Lang meediaettevõtte Trio LSL ning oli perioodil 1991-1997 tegev meedia- ja kultuurivaldkonnas. Rein Lang lõpetas 1980. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna cum laude ning on töötanud 6 aastat advokaadina ja 15 aastat firmajuhina.Nortal on rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte, mis keskendub järgnevatele ärivaldkodadele: e-valitsemine, tervishoid, telekommunikatsioon, tootmine ja logistika. Nortal annab tööd 550 spetsialistile, kes teostavad projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas. Ettevõtte prognoositav käive 2015. aastal on 45 miljoni eurot.

Hetkel kuum