Äripäev • 26. jaanuar 2016 kell 8:15

Eesti idufirmast sai üks maailma mõjukamaid

Skeleton Technologiesi omanik Taavi Madiberk.  Foto: Andres Haabu

Eesti tehnoloogiaettevõte Skeleton Technologies nimetati 6900 kandidaadi seast maailma saja mõjukama ettevõtte hulka kui innovaatiliste ja puhaste energialahenduste tootja, teatas ettevõte.

Skeleton Technologiesi tegevjuhi ja kaasasutaja Taavi Madiberki sõnul on tunnustus märk sellest, et ettevõte on jõudnud suure potentsiaaliga teadusarendusest reaalse tooteni, millel on globaalne konkurentsieelis. “Näiteks meie veoautode käivitusmoodul aitab oluliselt säästa kütust ning vähendada heitgaaside emissiooni. Samas toodame ka kõrgtehnoloogilisi superkondensaatoreid, mis lennutatakse orbiidile koostöös Euroopa Kosmoseagentuuriga,” rääkis Madiberk.

Mainekasse Global Cleantech nimekirja on varem saanud ka sellised tuntud nimed nagu Uber ja Airbnb.

Global Cleantech 100 raporti autor Michele Parad märkis, et nimekirjas on ülevaade olulistest tegijatest, kes avaldavad järgmisel 5–10 aastal suure tõenäosusega turul kõige märkimisväärsemat mõju. Nimekirja pani kokku 100-liikmeline rahvusvaheline ekspertide kogu.

Eesti päritolu Skeleton Technologies on Euroopa juhtiv superkondensaatorite tootja. Ettevõtte tehnoloogia on juba kasutusele võtnud Euroopa Kosmoseagentuur, kõrgtehnoloogiline autotööstus ja suuremahulise energiasalvestamisega tegelevad ettevõtted. Ettevõttesse on investeerinud Margus Linnamäele kuuluv riskikapitaliettevõte UP Invest OÜ.

Hetkel kuum