• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüük mullusest parem

  Honda mudel CRV oli 103 autoga jaanuaris eestlaste lemmik.Foto: EPA

  Alanud aasta esimesel kuul tegi Eesti uute sõiduautode turg 9,9% tõusu võrreldes eelmise aasta jaanuariga, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

  Kokku müüdi selle aasta jaanuaris 1785 uut sõiduautot, mis ületas mulluse jaanuari müügi 161 auto võrra, selgub Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) statistikast.
  Segmentide lõikes oli talvekuule tüüpiliselt edukas maasturite müük ja kui näiteks detsembris moodustasid maasturid 20% kõigist müüdud uutest sõiduautodest, siis jaanuaris oli segmendi osakaal 34,6%.
  Eelmise aasta jaanuariga võrreldes kasvas ka väikeautode ja keskklassi autode müük, vastavalt 11% ja 43%. Enim müüdi jaanuaris aga väiksema keskklassi ja keskklassi autosid. 
  Eksporti läks jaanuaris 44 autot.
  Automarkidest algas aasta edukaimalt Toyotale, milliseid müüdi 264 autot. Järgnesid Honda ja Škoda, vastavalt 158 ja 153 müüdud sõiduautoga.
  Mudelitest mahtusid esikolmikusse Honda CR-V 103, Nissan Qashqai 78 ja Toyota Avensis 75 müüdud autoga.
  Tarbesõidukite turul toimus jaanuaris kerge langus 3,4% võrra. Kokku toimetati klientidele jaanuaris 476 uut tarbesõidukit. Markidest oli edukaim Peugeot 64 müüdud sõidukiga ning järgnesid Volvo 61 ja Volkswagen 53 sõidukiga. Veokite segmendis tegid jaanuaris väga hea tulemused Volvo ja Scania, vastavalt 61 ja 30 müüdud veokiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.