Äripäev • 15 juuni 2016

Elektrilevi uuendas pool sajandit vana alajaama

Elektrilevi renoveeris igivanade seadmetega alajaama. Pilt on illustreeriv.  Foto: Erik Prozes

Elektrilevi võtab täna ehitajalt vastu uuendatud Vastseliina piirkonna alajaama. Võrguettevõte investeeris uue hoone ja senisest võimsamate seadmega alajaama kahe aastaga üle 750 000 euro.

Vastseliina alajaam on Võrumaa elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mis varustab elektriga rohkem kui 1960 majapidamist ja ettevõtet Vastseliina, Misso ja Meremäe vallas, sh Luhamaa tollipunkti ja saetööstust AS Förmann NT.

“Alajaama 1960ndatest pärit seadmed olid amortiseerunud ning vajasid väljavahetamist. Tänapäevased elektrivõrguseadmed on distantsilt juhitavad ja võimaldavad sündmustele kohe reageerida ning avastada rikkekohti ja taastada elektrivarustus klientidele senisest kiiremini,“ selgitas investeeringu olulisust Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. Samuti paigaldati alajaama tänapäevased keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

Vana-Vastseliinas asuva Vastseliina piirkonnaalajaama ehitustööd tegi OÜ S-Power. Ehitustööde käigus ehitati uus alajaama hoone ning paigaldati uued jaotus- ja juhtimisseadmed.

Kokku investeerib Elektrilevi sel aastal Võrumaa elektrivõrgu uuendamisse ligikaudu 1,8 miljonit eurot, mille eest ehitatakse 12 uut alajaama ja rajatakse 60 kilomeetrit ilmastikukindlaid elektriliine. Suuremad tööd on plaanis Luhamaa–Lepassaare, Obinitsa–Lepassaare, Munamäe–Võru ja Inni–Linda elektriliinide uuendamisel.

Hetkel kuum