Indrek Mäe • 24. juuni 2016 kell 2:50

Briti hääletustulemused viisid naela ja futuurid vabalangusesse

Nael langes 30 aasta madalaimale tasemele.  Foto: epa

Suurbritannia nael ning futuurid on esialgsete Brexitit pooldavate referendumi tulemuste tõttu suures languses.

Nael on dollari suhtes väärtust kaotanud üle 11 protsendi ning ühe naela eest on hetkel võimalik soetada 1,35 dollarit. Nimetatud kukkumisega jõudis saareriigi valuuta viimase 30 aasta madalaimale tasemele.

Euro on Brexiti valguses dollari suhtes kukkunud 4,2 protsenti.

Suure languse tegid läbi ka nii USA kui Suurbritannia turgudel kaubeldavad futuurid. FTSE 100 futuuride väärtus on kahanes ligi 7,5 protsenti ning Dow Jonesi futuuride väärtus kukkus rohkem kui 700 punkti võrra.

"Brexit külvab investoritesse hirmu," ütles Perpetuali investeerimisstrateeg Matthew Sherwood. "Kõik püüavad nii kiiresti kui võimalik oma positsioone vähendada - enne müüakse ja alles siis mõeldakse," lisas ta.

Hetkel kuum