• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome kavandab ettevõtete maksuvähendust

  Soome maksuplaan võiks eelarvest lõigata terve miljardi.Foto: Reuters/Scanpix

  Soome valitsus arutab ettevõtete maksu vähendamist, millega loodetakse investeeringuid ergutada.

  Ettevõtete maksustamisel tahetakse uuesti kasutusele võtta nn investeerigureserveering, millega osa ettevõtte teenitud kasumist jäetakse maksustamata ja pannakse teatud ajaks kõrvale, kirjutas Helsingin Sanomat.
  Kui ettevõte kasutab kindlaksmääratud aja jooksul summa investeeringuteks, ei tule sellelt hiljem ettevõttemaksu maksta. Kui investeeringut ettenähtud aja jooksul ei tehta, tuleb maks tasuda. Samasugune süsteem töötab lehe teatel ka Rootsis, kus reserveeringu suurus on maksimaalselt 25 protsenti kasumist ja see tuleb ära kasutada kuue aasta jooksul.
  Sellise soodustusega tahetakse soodustada ettevõtete investeeringuid, mis omakorda elavdaksid majandust ja suurendaksid töökohtade arvu. Peaminister Juha Sipilä valitsus otsustab küsimuse augusti lõpus.
  Ettevõttemaksust sai Soome eelmisel aastal 4,4 miljardit eurot, millest investeeringureserveering võiks järgnevatel aastatel kuni veerandi kaotada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.