Äripäev • 12. oktoober 2016 kell 10:15

Kindel: Jüri Ratas kandideerib Keskerakonna juhiks

Foto: Raul Mee

Jüri Ratas teatas täna, et on valmis järgmisel Keskerakonna kongressil kandideerima Edgar Savisaare vastu erakonna juhiks.

Täna toimus järjestikku kaks keskerakondlaste pressikonverentsi. Neist esimesel, mille kutsus keskpäevaks kokku Keskerakonna esimes Edgar Savisaar, teatas ta, et erakonna volikogu esimeheks kandideerib Peeter Ernits ja tema asetäitjaks Marika Tuus-Laul, vahendas ERRi uudisteportaal. Seni oli arvatud, et oma kandidatuuri esitab senine volikogu esimees Kalev Kallo, kuid täna teatas Kallo Kesknädala vahendusel, et loobub kandideerimast, kuna ei taha, et keegi peaks hakkama tema pärast pooli valima.

Kell 13 alanud pressikonverentsil osalesid Kadri Simson ja Jüri Ratas, kes teatasid, et näevad erakonna uue esimehena Jüri Ratast. Küsimusele, miks Ratas otsustas pärast pikka vaagimist kandideerida, vastas ta lühidalt, et kaotustest sünnivad võidud, vahendas Delfi. "Pikem vastus: minu jaoks oli viimane joon see, kui organisatsiooni, kuhu ma kuulun, tuleb välja, et see teatud aja pärast ei saa edasi eksisteerida, sest on võetud selliseid rahalisi kohustusi, siis loomulikult ütlevad paljud liikmed, et me pole sellega nõus," rääkis ta ja lisas, et Keskerakond ei lähe pankrotti ka siis, kui nõuded peaksid realiseeruma. 

Varem on Simson öelnud, et n-ö tema leer toetab erakonna volikogu esimehena Kersti Sarapuud.

Keskerakonna volikogule valitakse uus juht sel laupäeval, 15. oktoobril. Erakonna kongress, kus valitakse esimees, toimub 5. novembril. 

Loe pikemalt ERRist ja Delfist.

Hetkel kuum