• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kindel: Jüri Ratas kandideerib Keskerakonna juhiks

  Foto: Raul Mee

  Jüri Ratas teatas täna, et on valmis järgmisel Keskerakonna kongressil kandideerima Edgar Savisaare vastu erakonna juhiks.

  Täna toimus järjestikku kaks keskerakondlaste pressikonverentsi. Neist esimesel, mille kutsus keskpäevaks kokku Keskerakonna esimes Edgar Savisaar, teatas ta, et erakonna volikogu esimeheks kandideerib Peeter Ernits ja tema asetäitjaks Marika Tuus-Laul, vahendas ERRi uudisteportaal. Seni oli arvatud, et oma kandidatuuri esitab senine volikogu esimees Kalev Kallo, kuid täna teatas Kallo Kesknädala vahendusel, et loobub kandideerimast, kuna ei taha, et keegi peaks hakkama tema pärast pooli valima.
  Kell 13 alanud pressikonverentsil osalesid Kadri Simson ja Jüri Ratas, kes teatasid, et näevad erakonna uue esimehena Jüri Ratast. Küsimusele, miks Ratas otsustas pärast pikka vaagimist kandideerida, vastas ta lühidalt, et kaotustest sünnivad võidud, vahendas Delfi. "Pikem vastus: minu jaoks oli viimane joon see, kui organisatsiooni, kuhu ma kuulun, tuleb välja, et see teatud aja pärast ei saa edasi eksisteerida, sest on võetud selliseid rahalisi kohustusi, siis loomulikult ütlevad paljud liikmed, et me pole sellega nõus," rääkis ta ja lisas, et Keskerakond ei lähe pankrotti ka siis, kui nõuded peaksid realiseeruma. 
  Varem on Simson öelnud, et n-ö tema leer toetab erakonna volikogu esimehena Kersti Sarapuud.
  Keskerakonna volikogule valitakse uus juht sel laupäeval, 15. oktoobril. Erakonna kongress, kus valitakse esimees, toimub 5. novembril. 
  Loe pikemalt ERRist ja Delfist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.