• Jaga lugu:

  Automüügi kasv pidurdus

  Volkswagen jätkuvalt ELi autoturu liiderFoto: Scanpix/Reuters

  Oktoobris peatus Euroopa uute sõiduautode turul üheksa kuud kestnud tõus, kuid kümne kuu kokkuvõttes püsib uute sõiduautode müük Euroopa Liidu riikides 7,2% plusspoolel, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

  Tänavu oktoobris müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides kokku 1,104 miljonit uut sõiduautot ehk 0,02% vähem kui möödunud aastal samal perioodil. Kümne kuuga on Euroopa Liidus aga müüdud kokku 12,348 miljonit uut sõiduautot, mis ületab mullused müüginumbrid 7,2 protsendiga.
  Ennekõike mõjutasid kasvutempo pidurdumist kahe Euroopa suure turu, Saksamaa ja Prantsusmaa kerge langus uute autode müügis – vastavalt 5,6% ja 4%. Seevastu ülejäänud kolmel suuremal turul, Suurbritannias, Itaalias ja Hispaanias jätkus tõus ka oktoobris. Kümne kuu kokkuvõttes on uute sõiduautode müük kasvanud peaaegu kõigis Euroopa Liidu riikides.
  Meie lähinaabritest jätkus tõus ka Leedus, kus müüdi oktoobris 10,5% rohkem autosid kui mullu. Läti uute sõiduautode turg elas oktoobris üle kerge, 0,2-protsendilise languse. Samas on kümne kuu kokkuvõttes mõlemad Balti riigid plusspoolel enam kui 20 protsendiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.