Äripäev • 17. november 2016 kell 6:23

Automüügi kasv pidurdus

Volkswagen jätkuvalt ELi autoturu liider  Foto: Scanpix/Reuters

Oktoobris peatus Euroopa uute sõiduautode turul üheksa kuud kestnud tõus, kuid kümne kuu kokkuvõttes püsib uute sõiduautode müük Euroopa Liidu riikides 7,2% plusspoolel, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

Tänavu oktoobris müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides kokku 1,104 miljonit uut sõiduautot ehk 0,02% vähem kui möödunud aastal samal perioodil. Kümne kuuga on Euroopa Liidus aga müüdud kokku 12,348 miljonit uut sõiduautot, mis ületab mullused müüginumbrid 7,2 protsendiga.

Ennekõike mõjutasid kasvutempo pidurdumist kahe Euroopa suure turu, Saksamaa ja Prantsusmaa kerge langus uute autode müügis – vastavalt 5,6% ja 4%. Seevastu ülejäänud kolmel suuremal turul, Suurbritannias, Itaalias ja Hispaanias jätkus tõus ka oktoobris. Kümne kuu kokkuvõttes on uute sõiduautode müük kasvanud peaaegu kõigis Euroopa Liidu riikides.

Meie lähinaabritest jätkus tõus ka Leedus, kus müüdi oktoobris 10,5% rohkem autosid kui mullu. Läti uute sõiduautode turg elas oktoobris üle kerge, 0,2-protsendilise languse. Samas on kümne kuu kokkuvõttes mõlemad Balti riigid plusspoolel enam kui 20 protsendiga.

Hetkel kuum