• Jaga lugu:

  Infortar investeeris hiigelsumma

  Investeerimisettevõte Infortar investeeris möödunud aastal 343 miljonit eurot, suurimad kapitalipaigutused olid Tallinki uue LNG-kiirlaeva Megastari ost ning Eesti Gaasi aktsiate omandamine, teatas ettevõte.

  “Oli investeeringute aasta, suurim peale Silja Line'i soetamist kümme aastat tagasi,” märkis AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt. “Aasta algas 15 000 m² suuruse logistikakeskuse avamisega ning lõppes sama suure spordikeskuse valmimisega Lasnamäel, sinna vahele jäid mahukad investeeringud laevandusse, energeetikasse, trükitööstusse ja teistesse sektoritesse,” tähendas Hanschmidt.
  Tema sõnul on praegu üks olulisemaid projekte Tallink City arendus. "Tallinna idapiiril suurt kaubandus- ja meelelahutuskeskust pole ning praegu peame eelläbirääkimisi rentnikega, huvi selle projekti vastu on suur,” ütles Hanschmidt.
  Lisaks jaanuari lõpus Tallinna-Helsingi liinile tuleva, 230 miljonit eurot maksva LNG-kiirlaeva Megastar investeeringule omandas Infortar möödunud aastal 70 miljoni euro eest Eesti Gaasi aktsiad Fortumilt ja Gazpromilt, ehitas Lasnamäele Tallinki logistikakeskuse ja suurima erakapitalil põhineva spordihalli. Hanschmidt ütles hiljuti Äripäevale, et kahetseb Eesti Gaasi ostu, kui mõtleb gaasiaktsiisi ootamatu tõusu peale.
  Ettevõte loetleb pressiteates, et aasta jooksul ühendati trükikojad Vaba Maa ja Printon, avati Hiiu tervisekeskuse esimene etapp ning uuendati Tallink Takso autosid ja võeti kasutusele maagaasil sõitvad taksod. Peagi avatakse Tallinna vanalinnas Tai tipprestoran NOK NOK.
  AS Infortar on 418 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, kinnisvara, hotellindus, taksondus ja trükitööstus. Infortari gruppi kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive ulatus 2016. aastal 1,2 miljardi euroni, ettevõtetes töötas kokku üle 8000 inimese.
  Lisaks 38% osalusele Tallink Grupis kuuluvad ASi Infortar investeeringute portfelli ka Eesti Gaas aktsiad, ligikaudu 90 000 m² erinevaid hotelli- ja spaakinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses.
  Julgete investeeringute tõttu valis Äripäev Ain Hanschmidti ka tiitli aasta ärimees 2016 nominendiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.