• Jaga lugu:

  Enicsi juht: natuke igatsen Reformierakonda

  Enicsi juht Jaanus Aal nimetab uue valitsuse käike kauboipoliitikaks ning on pensionisüsteemi muutmises pettunud.

  Aal selgitas, miks ta uue valitsuse samme kauboipoliitikaks nimetab. „Tulime võimule ja hakkame hooga kõiki asju korraga muutma. See teeb ettevaatlikuks. Pikka perspektiivi ei oska ettevõtjana paika panna. Ei tea, millist maksukeskkonda kujundatakse. Pikem visioon on puudu,“ rääkis Aal.
  Küsimuse peale, kas ta igatseb seega Reformierakonda, puhkes Aal esmalt naerma. „Natuke tunnen Reformierakonnast puudust, vähemalt oli nendega enam-vähem suund teada. Teine teema on, kas nad oleks pidanud julgemaid otsuseid tegema. Aga praegu on iga päev uus maksumuudatus. Lahmimine,“ kostis ta. „Ettevõtjad toovad lõpuks raha koju. See teeb meid ettevaatlikuks.“
  Pensionisüsteemi muudatus talle ei meeldi. „Minule on see pettumus,“ kommenteeris Aal. „Mina ei oleks nii teinud. Nüüd on oht, et milleks maksta rohkem maksu? See ei ole nii mustvalge, aga põhimõtteliselt tüürib sinnapoole, et ei ole vahet, kui palju maksu maksan.“
  Töötatud aja asemel on õigem hinnata, millist tööd on inimene teinud ja kui palju maksu tasunud, leiab ta. „Muidu on sotsialism, kus igaüks teeb vastavalt võimetele ja saab vastavalt vajadustele. Selline asi pikemas perspektiivis ei toimi,“ rääkis Aal. „Ettevõtjana ma saan järjest rohkem aru, et igaüks vastutab oma pensioni eest ise. Riigi toele loota ei saa. Minul ei ole teist pensionisammast, mul ei ole veendumustki, et see alles jääb.“
  Aal ütles, et ise peab aktiivne olema. Ta on panustanud raha kinnisvarasse, avas kolmanda pensionisamba ja on investeerinud aktsiatesse. Ta lisas, et tema tutvusringkonnas mõeldakse pensionile vähe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaja Kallas ja Jüri Ratas pole turteltuvid. Ja seda pole vajagi
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Mänguplaan peab olema, olgu või halb, ütlevad maletajad. Valitsuse plaan järsult tõusnud energiahindade leevendamise küsimuses on kaugel täiuslikkusest, küllap kohati lausa probleemne. Ent Äripäev tunnustab juhtkirjas valitsuserakondi kokkuleppele jõudmise eest.
Euroopa aktsiaturge tabas järjekordne järsk langus
Euroopa aktsiaturud on järginud USA ja Aasia eeskuju ning on täna küllaltki järsult kukkunud, sest investorid muretsevad jätkuvalt rahapoliitika karmistamise ja nõrkade majandusandmete pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on järginud USA ja Aasia eeskuju ning on täna küllaltki järsult kukkunud, sest investorid muretsevad jätkuvalt rahapoliitika karmistamise ja nõrkade majandusandmete pärast, vahendab Reuters.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Rootsis jõuab elektritoetus inimesteni elektrifirmade kaudu
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.