• Jaga lugu:

  Hanschmidt tahab osta teedeehitajat

  Infortar tahab osta teedeehitaja TREV-2 Grupi, plaan ootab konkurentsiametilt rohelist tuld.

  „Kui enamusosaluse saame, siis võtame. Kui enamusosalust ei saa, siis ei võta,“ kommenteeris ostuplaani Infortari üks omanik Ain Hanschmidt, kes on teemast rääkides ettevaatlik. „Kunagi Estonian Airist ka rääkisime, et tahame ja ostame, aga pärast ei saanud. Ei taha enne ära sõnuda. Elu näitab, et ei saa varem seletama hakata.“
  Kui konkurentsiamet lubab Infortaril teedeehitajast TREV-2 Grupist 87 protsenti omandada, ei ole see Infortari esimene samm ehitusvaldkonnas. Praegu kuulub Infortarile läbi Eesti Gaasi firma EG Ehitus, mis tegeleb peamiselt vee-, kanalisatsiooni-, sooja- ja gaasitorustike ehitamisega.
  Küsimusele, kas Infortar on mõelnud raha panustada mõnda üldehitusega tegelevasse ettevõttesse, vastas Hanschmidt eitavalt. Kas sellele võiks mõelda, on Hanschmidti sõnul vara vastata. „Vara rääkida nendest asjadest. Ei oska praegu öelda.“
  TREV-2 Grupi müük ei ole Nordeconi juhatuse esimehele Jaano Vinkile uudis. „Minu teada on TREV-2 investeerimispankurite käes, kes kindlasti on huvitatud müügist. See, et TREV-2 otsib ostjat nii seal- kui siinpool piiri, on turul juba varem teada olnud.“
  Äripäeva arvutuste järgi võib enamusosalus Infortarile maksma minna 36 miljonit eurot, mida Hanschmidt ei kommenteerinud. Vinkil on  summast oma arvamus. „Müüjad on rohkem kui rõõmsad, kui nad tõesti saavad selle raha,“ ütles ta.
  Nordecon sai samuti pakkumise, aga neil huvi ei ole. „Sealt ei ole midagi osta. Pole põhjust kulutada raha konkurendi ülesostmiseks, parem arendada oma ettevõtet. Eesti turul on teedeehitusettevõtteid piisavalt – see ei ole lihtne äri. Kasumit teenida on üksjagu keeruline,“ selgitas Vink. Muutused on toimunud ka Nordeconis: selle aasta jaanuaris ühinesid Nordeconi tütarfirmad Järva Teed ja Hiiu Teed ning Nordeconi teehoolde- ja tehnikadivisjon – uus firma kannab nime Tariston AS.
  Lemminkäineni juhatuse liikme Tarmo Trei sõnul on järelikult TREV-2 Grupis perspektiivi. "Erinevad ettevõtted on kogu aeg ostetavad või müüdavad – sõltub hinnast. Infot, et Infortar huvi tunda võiks, me ei vallanud.”
  TREV-2 Grupi omanike seas on investeerimisfond Baltcap Private Equity Fund, ettevõtte teine pool on Citibank Europe Plc. esindajakonto nimel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.