Äripäev • 15. veebruar 2017 kell 8:50

Rain Rosimannus avalikustas oma osalused ärides

Oma seotust Eesti suurima jäätmeäriga nimetas Rain Rosimannus pläraks.  Foto: Postimees/Scanpix

Reformierakonna mõjukas liige Rain Rosimannus on investeerinud mitmekümnesse kasvavasse firmasse ning võtab neid rahapaigutusi kui paremate võidušanssidega loteriid.

Üleeile avalikustas Äripäev, kuidas siinse suurima jäätmekäitlusfirma Eesti Keskkonnateenused enamusosaluse müük võis seda osalust varjatult kontrollinud sõpruskonnale tuua miljoneid eurosid. Üks sellest sõpruskonnast on Rain Rosimannus, kes ise nimetas jäätmekäitlusäris liikuvat infot tema osalusest pläraks ja keelepeksuks.

Rosimannus avalikustas täna ilmunud Eesti Ekspressile oma osalused ettevõtteis ja sellest selgub, et ta on viimastel aastatel investeerinud ühisrahastusplatvormide (Crowdcube, Fundwise, Fundedbyme, Symbid, Ourcrowd, Seedrs, Bantktothefuture) kaudu peaaegu 30 ettevõttesse. Nende seas on näiteks puidust prilliraame tootev Framed by Karl, dirižaablitootja Hybrid Air Vehicles Limited, restoraniäpp Cake ja krüptorahaplatvorm Bitcoin Capital 1 ning paljud teised.

Enamasti jääb investeeringu suurus vahemikku 100-500 eurot, kogu protfelli suurus on 60 000 eurot.

Hetkel kuum